Велинград - online - “Клептуза” и “Пикадили” нажежиха страстите в местния парламент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Клептуза” и “Пикадили” нажежиха страстите в местния парламент
Публикувано 2013-02-05 09:18:54 от Темпо

Гласуването на две програми за 2013 г. вдигна градуса на напрежение в Общинския съвет. Редовната сесия на 31 януари се проведе в малката зала на общината, тъй като в голямата бе много студено. Страстите обаче се нажежиха заради програмите за управление на общинската собственост и за развитие на туризма.

Първата спорна тема в програмата за общинска собственост бяха включените за продажба земи в землището на Драгиново. Кметът на селото Бисер Кафеджиев каза, че посочените 155 имота не са съгласувани с кметството и че много от тях се владеят от драгиновци. Съветници настояха за отлагане, като се даде протокол, че всички земи са съгласувани с Общинската служба по земеделие и гори. Има такъв протокол, има и решение на Областната служба, подчертаха от ОА и обясниха, че за посочените земи всички срокове за възстановяване отдавна са изтекли и единственият начин хората да ги придобият е като ги закупят.
Втори горещ казус се оказа Клептуза. В програмата в графата на имотите, отдавани под наем, е включена сградата на бившия ресторант “Клептуза” заедно с право на ползване на езерата за водни атракции. Посочено е, че ще се отдават под наем за 10 години, с конкурс. Али Мареков поиска този текст да отпадне, а езерата да бъдат стопанисвани от общинско предприятие или фирма. Илко Николов от ОА обясни, че кметът ще внесе предложение да бъдат поканени няколко проектански фирми, които да изготвят цялостна визия за Клептуза и на базата на техните идеи Общинският съвет да вземе крайно решение. Александър Гагов призова колегите си всеки, който може, да привлече по един потенциален инвеститор, да се обяви конкурс с банкови гаранции и да не се решава на парче, а с цялостен проект за Клептуза. С единодушно гласуване на съветниците текстът за отдаване под наем за 10 години на ресторанта и езерата на Клептуза отпадна от програмата. Общинският съвет подкрепи идеята за обявяване на конкурс за изработване на цялостна визия за Клептуза.
Трети повод за спор бе предложението на ОА в програмата за туризма да бъде създадено общинско търговско дружество за организиране на културно-развлекателни събития, за която в. “Темпо” вече писа. Зам.-кметът Ат. Хрисчева поясни, че идеята е дружеството да ползва бившата дискотека “Пикадили”, където да бъдат направени свободна зона за младежи и детски парти-център. Друга функция на бъдещото дружество ще бъде организацията на Празниците на културата, изнесени сцени за културни събития и др. Темата остава отворена, тъй като съветници имат и други идеи за бъдещето на бившата дискотека “Пикадили”, които към момента още не са обявени публично.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води