Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.02.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.02.13
Публикувано 2013-02-05 09:22:07 от Темпо

ОПАСТНОСТ Огромна скална маса е надвиснала над пътя Варвара - Велинград, непосредствено след влизането в дефилето откъм жп-надлеза във Варвара. Атмосферните условия също са предпоставка за свличане на земни маси и падане на камъни. Час по-скоро е необходима намесата на специалисти и обрушване на скалите, за да се избегнат сериозни инциденти.


СЛИВАНЕ Като част от реформата в горския сектор от 1 февруари 2013 г. две горски стопанства на територията на община Велинград се сливат в едно. Обединяват се едно от най-старите горски стопанства, в което е построен и първият горски кантон в региона - “Чехльово” с площ от 8508.8 ха и ловното стопанство “Чепино” с площ от 33 000 ха. Новото голямо стопанство ще се нарича “Чепино”, а на директорския пост остава инж. Найден Петров.

ОБСЪЖДАНЕ На 28 януари в Ракитово се проведе публично обсъждане на бюджета на общината. Общинският дълг към момента възлиза на 3 814 357 лева. Средствата в бюджета за 2013 г. са 8 160 047 лева. Кметският екип обяви, че ще води строга финансова политика с намаляване на разходите, за да може общината да осъществи плановете за строеж на басейн и спортно-развлекателен център в Ракитово.

СЕСИЯ Общинският съвет във Велинград ще заседава извънредно на 7 февруари. Съветниците отложиха няколко точки от редовната сесия на 31 януари. Сесията ще се проведе преди обявеното за 7 февруари публично обсъждане на бюджета на община Велинград за 2013 г., в което могат да вземат участие всички граждани.

СЛУЖБА На 2 февруари църквата отбеляза един от 12-те големи християнски празници - Сретение Господне. Тържествената служба в храма “Успение Богородично” във Велинград бе водена от архиерейския наместник на Пазарджишката духовна околия и игумен на баткунския манастир архимандрит Яков.

СЕКРЕТАР Читалище “Будилник” в Ракитово има нов секретар. Длъжността ще изпълнява Мария Гергененова, която е активен участник в театралния състав и в обществената дейност на читалището.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води