Велинград - online - Бюджет’2013 пак ще е консервативен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бюджет’2013 пак ще е консервативен
Публикувано 2013-02-12 09:04:48 от Темпо

Тазгодишното публично обсъждане на бюджета на Община Велинград се проведе на 7 февруари. В голямата зала на общината присъстваха десетина граждани, а сред официалните лица бяха кметът Иван Лебанов и неговите заместници, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и малък брой съветници.

Главният финансист на общината Филип Ангелов представи отчета на общинския бюджет за 2012 г. Нагледната презентация помогна на всички присъстващи да се ориентират в изобилието от цифри и очерта тенденциите: през 2012 г. общината е повишила събираемостта на приходите по много от перата, но в други сектори все още няма механизми за събиране на дължимите суми. Фрапиращ е примерът с таксата за детска градина, която е събрана от родителите едва на 45%.
Бюджетът за 2013 г. в размер на 21 952 716 лева е разпределен на база реални прогнози за собствените приходи и консервативна политика на разходите, изтъкна бюджетният специалист в ОА Калинка Йовчева. Новият бюджет ще работи в условия на продължаваща криза, като общината ще следва три приоритета: социална политика, инфраструктура и финансова стабилност. През 2013 г. общината ще поеме нов дълг в размер на 629 542 лева чрез рефинансиране на дълга в същия размер, както и през 2012 г.
Инж. Петър Кондев запозна аудиторията с програмата за капиталови разходи. При план от 4 113 526 лева за 2012 г. отчетът възлиза на 2 026 031 лева. Натрупаните неразплатени задължения през миналата година са 457 419 лева. През 2013 г. общината ще разполага с целева държавна субсидия в размер на 638 200 лева, от които 341 900 за поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа и 296 300 лева за капиталови разходи. Според разчетите на дирекция “Общинска собственост” са заложени собствени приходи от 1 410 000 лева плюс преходен остатък от 216 877 лева.
По време на публичното обсъждане прозвучаха само две изказвания от залата. София Ключкова похвали ОА за професионално изготвените отчет и бюджет и разкритикува ниската събираемост на таксите в детските градини, като предложи да се прилага закона и детето да се спира от ЦДГ за неплатени такси. Председателят на Съюза на пенсионерите във Велинград Мария Къдреева попита какви суми залага новият бюджет за пенсионерските клубове и получи отговор, че за всеки клуб са предвидени по 4000 лева.
Тъй като липсваха желаещи да се включат в обсъждането, то бе закрито. Дискусии по отчета и новия бюджет предстоят при гласуването им в Общинския съвет, което се очаква да стане на редовната сесия за февруари.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България