Велинград - online - Това лято сергиите по центъра задължително с шатри 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Това лято сергиите по центъра задължително с шатри
Публикувано 2013-02-12 09:07:54 от Темпо

През лятото на 2013 г. всички временни сергии в централната част на Велинград ще бъдат с еднакви шатри. Това реши Общинският съвет на извънредната си сесия на 7 февруари.
Ден по-рано темата е била обсъдена на среща между кмета Иван Лебанов и представители на политическите сили в местния парламент.
Общината отново е защитила позицията си, че в момента няма средства за направата на еднакви сергии. Допълнителен аргумент е и фактът, че във връзка с интегрирания план за градско развитие предстои специалисти да направят ново проектиране на централната зона и е излишно преди това да се хвърлят пари за сергии.
За да бъдат все пак временните търговски обекти с еднаква визия, съветниците решиха всички сергии да бъдат с еднотипни шатри. Видът на шатрите ще бъде одобрен от главния архитект на общината, след което наемателите ще трябва да ги закупят за своя сметка.
За периода от 15 април до 15 октомври общината ще отдаде под наем 26 петна (досега бяха 40) по ул. “Хан Аспарух” в центъра. Новото е, че това лято няма да има сергии на площад “Николай Гяуров”, а всичките 26 ще бъдат събрани в пространството от общината до първите стълбички на площада.
Наемната цена остава 6.98 лева за кв.м. без ДДС. Съветниците решиха конкурсната процедура, чрез която ще се отдават петната под наем, да бъде таен търг. Решението бе прието само с един “въздържал се” - председателят на Комисията по общинската собственост Радослав Димов, според когото е по-добре да остане досегашното разположение на сергиите и да няма шатри.
Според кмета Иван Лебанов приетото решение е добро в две посоки: запазва се малкия местен бизнес и сергиите ще имат по-добра визия с малко пари.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България