Велинград - online - Зумба - латино фитнес за всички 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Зумба - латино фитнес за всички
Публикувано 2013-02-19 09:09:10 от Темпо

Зумба - звучи екзотично и е много модерно. Превръща енергията на движението в настроение, а заедно с ритъма на тялото започват да танцуват и емоциите. Зумба съчетава най-известните латино танци с фитнес и аеробика и вече има хиляди почитатели по цял свят като най-добрия вариант за кардио тренировка.

В продължение на три дни, от 15 до 17 февруари, в залата на Клуба за спортни танци “Импулс” в Общинския детски комплекс се проведе първият във Велинград специализиран клас и обучение по зумба. Идеята е на президента на “Импулс” Петър Милчев, според когото трябва да се насърчава и популяризира всяка форма на спорт, защото движението е полезно за хората във всички възрасти. А за реализацията отговаряха Калин Петков и Бистра Георгиева от варненския Център за движение “Огледало”. Двамата са първите в България инструктори, които имат всички видове лицензи за седемте вида зумба, а “Огледало” е сред водещите центрове в бранша.
Тридневните занимания с танцьорите от “Импулс” според Калин Петков са били не толкова работа, колкото удоволствие. Защото състезателите по спортни танци имат нужната двигателна култура и успяват да вземат 100% от цялото удоволствие, което носи една тренировка по зумба. За тях това е и емоционално разтоварване, пеят и скандират по време на обучението. А отличната физическа подготовка им помага да дадат всичко от себе си и неусетно да правят първите и много успешни крачки в зумба.
Идеята на Петър Милчев е след време във Велинград да се търси по-широк периметър от желаещи да тренират зумба. Мнението на специалиста Калин Петков: “Зумба е за всички! Направена е така, че всеки може да се включи. За начинаещите е нужен известен период на адаптация. Практиката показва, че този период не е дълъг и че след третата тренировка начинаещите вече са готови за предизвикателствата на зумба.”
Тренировките се водят така, че е едновременно забавно и полезно. Зумба е фитнес занимание от последно поколение. Използва се специално лицензирана музика, която осигурява постоянна смяна на ритъма и цялото тяло се натоварва равномерно.
Зумба е вече много популярна в големите български градове, но е време да намери последователи и в по-малките като Велинград. “Българинът няма развита спортна култура. Хората у нас нямат в месечния си бюджет 40 лева за спорт, което на глобално ниво звучи зле”, споделя Калин Петков. Това може да се променя с малки стъпки, постепенно. И зумба е един от начините повече хора да постигнат удоволствието от движението, музиката и ритъма и така да си подарят повече здраве и самочувствие.
Успоредно с първите тренировки по зумба танцьорите от “Импулс” в края на изминалата седмица имаха и семинар по стандартни танци, воден от световната шампионка в многобоя за професионалисти Тияша Вулич от Словения.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води