Велинград - online - Велинград не е лозарски район, но има условия за хубаво вино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград не е лозарски район, но има условия за хубаво вино
Публикувано 2013-02-19 09:43:39 от Темпо

За четвърти пореден път велинградският Клуб на виното проведе Събор на домашните вина, който има и конкурсен характер. Домакин на събитието, което се проведе на 15 февруари, стана заведение ”Марена”, където 20 местни производители на домашно червено вино представиха своите продукти, за да бъдат оценени и класирани според техните качества.

Тричленното жури в състав: Васил Стоянов - професионален енолог, Александър Гайдев - местен производител на домашно вино и дегустатор и Васил Дерменджиев - млад сомелиер, в продължение на 1 час и 40 минути дегустираше вината на участниците и определяше най-доброто от тях според аромата, цвета и вкусовите му качества. Задължителни условия за участие бе виното да е младо, направено тази зима и това да е станало във Велинград.
Журито подходи професионално и започна дегустацията като раздели отделните вина на серии от по 4 бутилки. От всяка серия се избираха 1 или 2 бутилки, които продължаваха напред. На финалната права останаха 4 вина, които определиха призовата тройка.
Организаторите на събора от Клуба на виното бяха подготвили специални грамоти за класираните от 1-во до 10-то място, а за първите трима имаше и предметни награди.
Преди съобщаването на победителите, енологът Васил Стоянов се обърна към участниците и изрази своето мнение, че и тази година журито се е затруднило при определяне на победителя, защото повечето вина са чисти и здрави. Велинград може да не е лозарски район, но тук има добри условия да става хубаво вино. А не е без значение и фактът, че местните производители на домашно вино поддържат много добра хигиена на съдовете, защото сигурно ги изпаряват с топла минерална вода.
Безапелационен победител с най-добро вино стана Атанас Палигоров, който получи като награда и захаромер. На второ място бе класирано виното на Владо Калпферов, който бе награден с 6 чаши и бутилка бутиково вино, а на 3-то място бе поставено виното на Васил Апостолов, който получи като награда 6 чаши.
Вечерта премина в продължителна дегустация на изобилие от домашни вина и установяване кои мезета са най-подходящи за тях.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай