Велинград - online - Смяната на ВиК мрежата по две улици - надпревара с времето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Смяната на ВиК мрежата по две улици - надпревара с времето
Публикувано 2013-02-19 09:59:57 от Темпо

На 11 февруари Община Велинград обяви обществената поръчка за подмяна на ВиК мрежата по улиците “Юндола” и “Александър Стамболийски”. Конкурсът за избор на изпълнител ще се проведе на 19 март 2013 г.
Тази поръчка ще бъде истинска надпревара с времето. От една страна тръбите по двете улици, които са част от републиканската пътна мрежа, трябва да се подменят преди полагането на асфалта по големия проект за ремонт на пътя Варвара - Юндола.
Крайният срок за окончателно приключване на проекта и рязане на лентата на новия път е 25 юни 2013 г. От друга страна технологичното време за подмяна на ВиК мрежата е 90 дни. Трябва да се случи чудо - нито една от фирмите, които ще участват в конкурса, да не обжалва, за да може ремонтът да стартира през април и да приключи заедно с големия пътен проект в края на юни.
Времето ще притиска и заради намерението на общината през юни да бъде отбелязана петата годишнина от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. Плановете за много гости и грандиозни тържества биха били сериозно застрашени от две разкопани улици в самия център на Велинград.
Поръчката предвижда да се подменят уличният водопровод за питейна вода и канализацията за отпадни води по “Юндола” и “Ал. Стамболийски”. Нови водопроводни тръби ще се полагат от двете страни на улиците, като разчетите са за полагането на около 3000 метра нов водопровод и около 1200 метра нова канализация.
Прогнозната стойност на поръчката е 1 651 270 лева, като парите са осигурени чрез безлихвен заем от държавното предприятие ПУДООС към Министерството на околната среда и водите. При оценката на офертите с най-голяма тежест ще бъдат два показателя: най-изгодната цена и срокът за изпълнение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България