Велинград - online - Разследват стари сделки със земи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Разследват стари сделки със земи
Публикувано 2013-02-19 10:04:19 от Темпо

Министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов обяви поредица от справки за поземлени имоти, изключени от държавния горски фонд и продадени от областните управители в мандата на правителството на тройната коалиция. В справките фигурират и имоти на територията на общините Ракитово и Велинград.

С най-голям мащаб е продажбата, извършена от областния управител на Пазарджик през март 2007 г. Фирма “Грийн Партнерс” ООД получава 17.000 декара в землището на Ракитово. Продажбата е с цена 63 709 лева - земята, изключена от държавния горски фонд се е продавала на средна цена 6.86 лева за кв.м. За сделката няма вписан договор, сочи справката.
В друга справка земеделският министър обобщава неприключилите преписки за продажби на земи, изключени от държавния горски фонд. В землището на община Велинград попадат 3 такива сделки. За изграждане на МВЕЦ фирма “Стобог” ООД има заповед от 2004 г. за закупуване на 14.385 дка за 3837 лева, но сделката още не е финализирана. Асибе Тинева има заповед да закупуване на 8.316 дка за 23844 лева за индивидуално вилно строителство. Същото е предназначението и по две преписки на “Бул лес Холдинг” - Велинград за два имота - единият от 3.051 дка за 6504 лева, а другият от 6747 дка за 16 393 лева.
Справките от земеделското министерство в момента се разглеждат от комисията по корупция в Народното събрание, председателствана от Яне Янев.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води