Велинград - online - “Суткя” насочва усилия към Кулата-Градот и скаутски лагери 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Суткя” насочва усилия към Кулата-Градот и скаутски лагери
Публикувано 2013-02-19 10:08:42 от Темпо

Ракитовското сдружение с обществено полезна дейност “Суткя” проведе редовното си годишно събрание на 14 февруари 2012 г. Гости на срещата бяха кметът на община Ракитово Любомир Петков, заместник-кметът Красимир Вандев и представители на неправителствени организации от Пазарджик, които работят за по-пряко участие на гражданите в управлението.

В отчета на “Суткя” за 2012 г. най-значимо място заема изграждането на най-новата туристическа атракция в Ракитово - парка “Бърдоландия”. Членовете на “Суткя” бяха моторът на идеята и нейното осъществяване, благодарение на което тези, които търсят екстремни изживявания и адреналин, вече имат своето любимо място в Ракитово. Създаването на атракционния парк с въжена градина и Виа ферата допринася за цялостното развитие на туризма не само в Ракитово, а и в цялото Чепинско корито.
Като основна насока за 2013 г. председателят на “Суткя” Свилен Топчиев определи да продължат да работят за популяризирането на пещерата “Лепеница” и “Бърдоландия”, но и да положат усилия за превръщането на археологическото находище Кулата-Градот в достъпна и известна туристическа атракция. През 2012 г. се направи много, започнаха и процедурите за неговото обявяване за археологически обект с национално значение. Амбициите на членовете на “Суткя” са през 2013 г.Кулата-Градот да стане и един от най-посещаваните от туристите обекти в региона.
Успоредно с това “Суткя” имя идея за създаването на скаутски или “военизиран” лагер в местността Блаца, където има стари военни бункери. Подобен лагер може да се направи и в близката да Ракитово местност “Парка”.
Свилен Топчиев подчерта, че цялата дейност на “Суткя”, както и досега, е подчинена на идеята Ракитово да се популяризира като туристическа дестинация и когато туристът дойде тук, да има какво да види и изживее и да се чувства добре в нашия край. На Ракитово все още липсва масирана реклама и известност, но компенсираме това с повече усилия и енергия и сме убедени, че трябва да работим за туризма съвмество с Велинград, смята г-н Топчиев и неговите съратници в “Суткя”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води