Велинград - online - С признателност към Апостола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С признателност към Апостола
Публикувано 2013-02-26 09:07:38 от Темпо

Велинград изрази признателността и почитта си към делото на Васил Левски на 19 февруари. Въпреки студената зимна вечер и снега пред паметната плоча на Левски в кв. Каменица се събраха кметът Иван Лебанов и неговият екип, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и общински съветници, представители на политически сили и културни институции като читалищата и музея, много ученици. Слово за Левски произнесе председателят на носещото неговото име читалище Величка Цанова.

След поднасянето на венци и цветя, в залата на читалище “Васил Левски” се състоя концерт с участието на самодейците от дамския хор, “Здравче-венче” и мъжката фолклорна група. С рецитал за Левски в концерта се включиха и ученици от СОУ “Васил Левски”.
***
На 18.02.2013 г. СОУ „Васил Левски” - Велинград отбеляза 140 години от гибелта на своя патрон. По вече утвърдена традиция учениците от IV клас с класни ръководители Кинче Благова и Марияна Дишлянова представиха рецитал за Васил Левски и поднесоха венец и цветя пред къта на патрона във фоайето на училището. След това се проведоха за пореден път крос и щафета за учениците от V до XII клас. Денят на патрона завърши с връчване на награди за най-добре представилите се ученици в обявените конкурси за написване на художествен текст и за рисунки, посветени на живота и делото на Васил Левски. Ученическият вестник “Междучасие” издаде свой юбилеен брой и също отдели голяма част от своите страници си за Апостола на свободата. ***
Културният клуб на пенсионера в кв. Лъджене, носещ името на най-великия българин Васил Левски, организира възпоменание по повод гибелта на своя патрон.
На 19 февруари 1873 г. на черно бесило край София увисва най-великият българин. Една тъжна историческа дата, която никога не ще се забрави. Беше подготвена литературно-музикална програма за живота на Апостола на свободата. Вокалният състав под ръководството на Румен Влахов с жар изпълни песните на Левски. Беседата и стиховете бяха интересни и изпълнени с вълнение. Гости ни бяха ръководствата на пенсионерските клубове от кв. Чепино и кв. Каменица. За организацията ни помогна и общината, за което изказваме нашите благодарности.
Васил Левски ни е нужен и днес. С целия си живот той не принадлежи само на своето време, а прониква напред в бъдещето на идните поколения. Председателят на клуб “Васил Левски” Стоимен Денизов благодари на участниците в тържеството и пожела Велинград да бъде вечен и благословен.
Боряна Стаева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай