Велинград - online - КЗК отново спря поръчката за Грашево 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

КЗК отново спря поръчката за Грашево
Публикувано 2013-02-26 09:49:30 от Темпо

С решение от 20 февруари 2013 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на кмета на община Велинград за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет “Реконструкция, ремонт и рехабилитация на водопроводна мрежа на с. Грашево, Община Велинград”.

КЗК счита, че включените външни експерти в състава на оценителната комисия не притежават необходимата професионална квалификация в съответствие с обекта на обществената поръчка. Нарушението е съществено и води до незаконосъобразност на постановеното решение за класиране.
Като второ нарушение на процедурата КЗК определя липсата на изискваните от закона мотиви при приемане на подробните писмени обосновки на участниците, направили с 20% по-благоприятни предложения от останалите по показател “срок за изпълнение”. КЗК връща процедурата за назначаване на нов състав на оценителната комисия, съобразно мотивите в решението. Припомняме, че в общината от няколко години е наложена практика във въпросните комисии да участват не общински служители, а експерти от Агенцията по обществени поръчки.
Община Велинград спечели през 2011 г. проекта за нова ВиК мрежа в Грашево и Мечо Корито, финансиран по Програмата за развитие на селските райони със сумата от 5 015 928 лева. През март 2011 г. се проведе обществената поръчка, за която кандидатстваха 14 фирми и победител стана“Понс стройинженеринг”. Заради обжалване на класирането в КЗК и ВАС вече близо две години проектът не може да стартира.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България