Велинград - online - Общината предлага 3 варианта за кръговото на входа на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината предлага 3 варианта за кръговото на входа на Велинград
Публикувано 2013-03-05 08:28:48 от Темпо

На поредното си заседание на 1 март Съветът по туризъм в Община Велинград обсъди три варианта за бъдещото кръгово кръстовище на входа на града. Кръстовището пред бензиностанция “Лукойл” и магазин “Лидъл” ще бъде изградено в рамките на големия проект за ремонт на пътя от Варвара до Юндола. От своя страна общината иска да оформи кръговото кръстовище по начин, който да привлича интереса на туристите и да отговаря на имиджа на курорта.

Към момента са разработени 3 варианта, които виждате на снимките. В единия от тях е включена скулптура на Орфей, тъй като Родопите са планината на Орфей. Другите два варианта акцентират на водата като най-голямо богатство на Велинград.
Велинградчани също могат да изразят мнение кой от трите варианта им харесва най-много чрез гласуване в интернет. На сайта на в. “Темпо” www.tempo.velingrad.com е публикувана анкета, а резултатите от гласуването, което ще продължи до края на тази седмица, ще бъдат предадени на Съвета по туризъм.
Освен тези три варианта бе обсъден и вариант само с богато оцветяване на кръговото кръстовище, който ще спести доста средства. Още повече, че на метри от това кръгово кръстовище ще има друго - сегашното триъгълно кръстовище при бившата бензиностанция “Беев” ще стане кръгово и там се предвижда до юни 2012 г. да бъде поставен входният символ на Велинград като СПА столица на Балканите.
Консултативният съвет по туризъм начело със заместник-кмета Ася Хрисчева одобри предложение за нова входна табела на Велинград с 3 пилона за знамена. Разгледани бяха и предложения за рекламно лого на предстоящото честване на 5 години от обявяването ни за СПА столица на Балканите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води