Велинград - online - Хотелиери обмислят колективна жалба срещу “ЕВН” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хотелиери обмислят колективна жалба срещу “ЕВН”
Публикувано 2013-03-05 09:06:59 от Темпо

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград се събра на извънредна среща на 26 февруари, за да обсъди изготвянето на колективна жалба срещу “ЕВН” и декларация в подкрепа на протестиращите срещу енергийните монополи.
Въпреки предварителните очаквания за голям интерес по горещата тема, в “Рич” дойдоха представители само на десетина местни хотели и заведения.
Собствениците им бяха единодушни, че януарските фактури за ел. ток са драстично завишени в сравнение с предходните месеци. Общо бе и мнението, че заради умишлено подаваното от “ЕВН” по-ниско напрежение по ел. мрежата скарите печат по-бавно, а сметките за ток растат неправомерно. Хотелиери споделиха личен опит за поставяне на контролни електромери, но се оказа, че няма ефективна форма за контрол над монополиста. Поставен бе и проблемът, че заради високите сметки общината също пести от уличното осветление, а тъмните улици правят лошо впечатление на дошлите във Велинград туристи. В присъствието на двама юристи бяха обсъдени възможностите за подаване на колективни или индивидуални жалби срещу “ЕВН”.
В извънредната среща взе участие и един от организаторите на протестите срещу монополите във Велинград. Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Златко Златанов призова колегите си да подкрепят протестиращите в техните справедливи искания за по-ниски цени на тока. Предстои сдружението да изготви и декларация, която ще изпрати до омбудсмана и няколко държавни институции.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води