Велинград - online - С малко думи, но с много обич 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С малко думи, но с много обич
Публикувано 2013-03-12 08:27:41 от Темпо

Утрото на 23 февруари посрещна деня с навъсено настроение. След като сърцата надделяха над разума, сеемйствата Лазарови, Лачеви, Вецови заедно с Елеонора Калайджиева, Никола Алексов, Петко Илинов и Иван Газянов се отправихме на поредната туристическа разходка към “Свети Спас”.

Леко размекналият се “асфалт” на пътя не се отрази на настроението ни и крачка по крачка наближавахме гостоприемната и обичана от всички туристи и любители на природата елипсовидна и просторна поляна “Свети Спас”. Часът беше 10.45, когато групата с леко зачервени лица “превзе” поляната. Времето продължаваше да бъде мрачно, а слънцето, леко уморено от зимните дни, изживяваше поредната си енергийна криза. Огънят, заедно с голямата скара, изработена от Иван Газянов, насочи вниманието ни към туристическия обяд. Дестилираната “вода” от гроздовия сок повиши още настроението и се чу глас: “Само ти, сърце, си ми приятел...”.
В този момент атмосферата бе променена от внезапното появяване на Иван Целев и малобройната му група, пристигнали, за да променят нивото на водата и да изработят дървена коритница за нейното събиране. Беше приятно да гледаш тези млади и ентусиазирани хора, които без всякаква диригентска намеса вършеха своята майсторска задача. След не повече от 90 минути картината на поляната “Свети Спас” беше напълно променена. Водата - най-големият проблем на туристическия обект, беще прекарана на 20 метра от огнището, където ежегодно се приготвя курбан за празника. Коритницата, изработена с еврокачество от Александър Пиронков, беше монтирана до 50-годишен бор и стана най-красивия декор и награда за положените от групата усилия.
Засмените и радостни лица на туристите бяха най-голямото доказателство за направеното в този ден - лишен от слънце, но наситен с много усмивки и обич. И това не беше всичко. Разгърдената снага на заслона беше обшита с капаци, докарани от Иван Целев.
В този ред на мисли иска ми се да кажа нещо повече, но не знам как да го направя, тъй като онова, което очите ивждат и сърцето чувства, с думи не мога да изразя. Ще се опитам с малко думи да кажа много:
Уважаеми господин Целев, благодаря ви за голямата грижа, с която ни върнахте надеждите за утрешния туристически живот; за усмивката за посрещаме слънчеви дни, за радостнитемигове, че имаме възможността отново да видим поляната “Свети Спас” красива и обновена.
Никола Вецов, турист

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води