Велинград - online - Мисията на Помощно училище “Драган Манчов” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мисията на Помощно училище “Драган Манчов”
Публикувано 2013-03-12 08:30:41 от Темпо

Какви сме ние? Ние сме учители и ученици от Помощно училище “Драган Манчов“. Работата с ученици със специални образователни потребности (СОП) и множество увреждания изисква от учителя владеене на определени умения. Децата със СОП по специфичен начин виждат и възприемат света около себе си. Те са също така талантливи и можещи, както и другите деца. Ние - учителите се стараем да открием сферата, в която детето може да разкрие своите способности, да създадем доверителна и подкрепяща среда, за да може това да се случи.
Много е важно да се променят и нагласите в обществото към тези деца. Целта на нашата работа е да покажем, че те могат да заемат достойно място в нашето общество, като равноправни граждани.
В днешните динамични условия и недостатъчно време за общуване повече от всякога е необходимо учителите от ПУ “Драган Манчов ” да организират и провеждат тържества, празници и други мероприятия, защото те оставят трайни емоционални следи в съзнанието на децата, спомагат за изявяване на индивидуалността на учениците и разкриват техните художествено-творчески таланти и заложби. С голямо желание ние участваме в мероприятия, конкурси и изложби, организирани на местно, национално и международно ниво. Имаме много спечелени награди и отличия.
Традиционно, всяка година ОДК е организатор на регионален конкурс “Мартичка“ за ръчно изработена оригинална и красива мартеничка. Гордеем се със спечелените награди в този конкурс във всички възрастови групи: I място Анна Борнева Х клас, II място Валя Гайтанова, III място Асен Алексов и Диана Матева. Заслугата за уменията на тези деца се дължи на младия и амбициозен педагог Емилия Кадьова. Награда за екипна работа спечелиха учениците от 7 клас, участници в клуб по изобразително изкуство към проекта “Бъдете с нас и ний сме като Вас“ с ръководители В. Ланджова и Т. Маргова за изработено пано “Пролетни цветя“ . Тържествената програма се проведе в изключително емоционална атмосфера и при широк обществен отзвук. Започна с малка концертна програма, изнесена от нашите ученици, участници в клуба “Музика и танци“, който е също част от проекта с ръководители Т. Коцева и М. Кюлюмова. Децата рецитираха, пяха весели пролетни и фолклорни песни, танцуваха хора, което допринесе за празнично настроение на всички присъстващи. Благодарим на госпожа М. Зинкова за сърдечното посрещане.
В ПУ “Др. Манчов” се стремим да научим учениците ни да обичат и почитат възрастните хора и да проявяват разбиране към техните грижи. Желанието ни е да покажем, че връзката между поколенията е запазена, че в сърцата на младите има място за обич, уважение и благодарност към възрастните хора. Традиция в нашето училище е честото гостуване в дома за стари хора. Заедно с тях ние празнуваме пролетните празници. Децата с голямо удоволствие изработват за своите баби и дядовци мартенички, пролетни картички, сувенири. С ентусиазъм и вълнение подготвиха и изнесоха концертна програма със стихове, песни и презентации за пролетта.
Едно от най-значимите събития в българската история е освобождението на България от турско робство на 3 март 1878 г. Дата, с която трябва да се гордее всеки един българин. В чест на 3 март - национален празник на България и 135 години от Освобождението, ние от ПУ “Др. Манчов ” организирахме тържествена церемония пред Парка на освободителите в кв. Каменица и положихме цветя в тяхна чест и за прослава на геройството им за свободата на България.
Ние успешно работим по европейски проекти. Единият от тях е “Бъдете с нас и ний сме като Вас“ за включване на децата в клубове по интереси съвместно с други деца. По този проект в училището са създадени 3 клуба: “Изобразително изкуство“, “Музика и танци“, “Ски“ .С голямо желание учениците провеждат свободното си време в петте клуба по проект “Успех“: “Млад краевед“, “Светът на растенията“, “Млад природолюбител“, “Вълшебството на хартията и боичките“, “Подвижни игри срещу агресията“.
От средата на март учениците ще участват в международна образователна програма “Запознайте се с децата на Европа“ по инициатива на учителите от Чехия, работещи с деца със обучителни трудности с аутистичен спектър, където ще вземат участие освен Чехия, деца от Германия, Италия, Полша, Турция. Ние поддържаме връзки със училища от нашия тип от Англия, Турция, Румъния с цел обмяна на добри педагогически практики.
Развитието на детската личност е продължителен процес и започва от най-ранно детство, което е периода на повишена сензитивност към външни възпитателни взаимодействия. Ние се стремим към утвърждаване на Помощно училище “Драган Манчов” като учебно заведение, предлагащо ефективен образователен и възпитателен процес с ученици с различна степен на умствена изостаналост и на деца с множество увреждания и център за успешно осъществяване на интегрираното обучение на деца със специални образователни потребности в съответствие с динамиката на съвремието. А също така работим за повишаване на ролята и отговорността на семейството и възрастните в грижите за децата и разширяване на сътрудничеството между институциите, работещите в тази област. Заповядайте при нас!
Помощно училище обявява прием за 2013/2014 учебна година. За повече информация се обръщайте на адрес: Велинград, бул. “Съединение“ 256, тел.0359 5 -30- 35, e-mail: draganmanchov@abv.bg, http://www.pudraganmanchov.com
Елена Канлиева, директор на ПУ “Др. Манчов”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води