Велинград - online - Кметът на Светлоград посети Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът на Светлоград посети Ракитово
Публикувано 2013-03-12 09:24:32 от Темпо

Четиринадесет членна руска делегация, предвождана от Валентина Ченцова - министър на курорта и туризма на Ставрополския край, бе в България по покана на кметът на Стрелча Иван Евстатиев . Гостуването на кметовете бе по повод 135-годишнината от Освобождението на България и 45 години побратимени отношения между Пазарджишка област и Ставрополския край. В Стрелча делегацията присъства на откриването на паметник на полк. Тимирязев. В Пазарджик делегацията бе посрещната от областния управител д-р Дончо Баксанов и кметовете на побратимени общини.

На 4 март Вячеслав Лагунов - кмет на град Светлоград, на Петровския район и кмет на Петровския муниципален район на Ставрополския край, посети Ракитово, където бе посрещнат от кмета на общината Любомир Петков. Двамата управници размениха мнения и впечатления, както и символични подаръци. Кметът на Ракитово представи природните и културно-историческите забележителности и етническото многообразие на общината, след което кметът на Светлоград посети музея, читалището, църквата и поднесе цветя на паметника на загиналите български воини.
Вячеслав Лагунов е кмет на Светлоград седма година, като това му е втори мандат. Град Светлоград е с численост над 39 000 души. Пикът на братските взаимоотношения между двата региона е бил през 80-те години на миналия век, преди глобалните политически и икономически промени. Желанието и на двамата кметове е тези отношения да бъдат възобновени.
След гостуванията си в побратимените общини, руските кметове поднесоха цветя пред паметника на Альоша в Пловдив и на връх Шипка.
Елена Зарева, ПР на Община Ракитово

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай