Велинград - online - От училище към реалния бизнес 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От училище към реалния бизнес
Публикувано 2013-03-19 09:06:59 от Темпо

На 11 март в СОУ “Васил Левски“ се състоя среща на учениците от ученическите компани “Green Future” и “Young recyclers” с координаторите за Велинград - Кирилка Ангелова и Димитър Иванов. Те са представители на фирмата “Eventteam”, занимаваща се с обучения и тийм билдинг, избрани от “Junior Achievement България” за доброволци на 2012 г. По идея на организацията всяка година към програмите се привличат множество доброволци от реалния бизнес, които да подпомагат ученическите компании, да ги напътстват, да ги съветват в изработването, реализирането и представянето на техните продукти.

Според г-жа Ангелова училището е уникално по отношение на материалната база и мотивацията на учениците, конкуриращо се с частните училища. Също така спомена, че успехите на училището по програмата “Училищна компания“ са и много добра основа за развитие и ангажимент за достойно представяне на националното състезание “Изгряващи звезди“.
Учениците XII б клас, който са обучават четири години по програмата на “Junior Achievement” и вече са взели участие в националното състезание, се срещнаха на 13 март с г-н Крум Урумов - представител на Община Велинград от Дирекция “Европейски програми и проекти”. Той запозна учениците с проектите и програмите, които могат да им помогнат да осъществят реален бизнес. Представи реализирани проекти на Община Велинград в социалната сфера и възможностите, които се откриват в стопанския сектор . Показа на младите предприемачи сегашните и бъдещи възможности по различните проекти и програми. Като бъдещи студенти, той ги насърчи да вземат активно участие в търсенето на образователни програми, които да подпомогнат тяхното образование. Учениците проявиха голям интерес , защото според тях европейските програми и проекти могат да усъвършенстват техните умения и да повишат опита им за една бъдеща реализация в България. Основният въпрос, който възникна на срещата, беше свързан с достъпността до информация, начините за изработване и осъществяване на проектите от всеки желаещ гражданин на общината.
Айсел Сеферова и Илия Семерджиев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай