Велинград - online - Лайнс клуб помага на деца с нарушено зрение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Лайнс клуб помага на деца с нарушено зрение
Публикувано 2013-03-19 09:22:26 от Темпо

9-годишната Фатиме Гюнай от Пашово мечтае да стане лекарка, а 14-годишният Любомир Перчинков от Драгиново иска да види всички чудеса и красоти на света. Двамата са с 50% загуба на зрението, но вече имат нови очила, които ще им помогнат да учат и да се борят за мечтите си.

Приятелска ръка на двете деца протегнаха дамите от велинградския Лайънс клуб. През декември 2012 г. клубът организира своя първи Коледен благотворителен бал, на който присъстваха много гости. По време на бала бяха проведени благотворителен търг и томбола, а със събраната сума от 1620 лева Лайънс клуб - Велинград реши да подпомогне 19-годишно момиче с пълна слепота и двете деца с 50% загуба на зрението Фатиме Гюнай и Любомир Перчинков. На 14 март в ресторант “Том и Нези Класик” президентът на Дамския Лайънс клуб Соня Чавдарова поднесе новите очила, които са с високо качество и определено ще са от огромна полза за зрението на двамата. Децата и техните родители получиха уверенията на клуба, че и занапред могат да разчитат на помощ и съдействие при лечението.
В духа на традициите на световното Лайънс движение преди няколко месеца местният клуб стартира инициатива за провеждане на профилактични очни прегледи на децата от детските градини на територията на община Велинград. Инициативата, за която в. “Темпо” разказа, бе посрещната радушно от директорките на детските заведения и от родителите на децата. До момента д-р Даниела Атанасова и д-р Светла Благова са прегледали 580 деца, а 30 от тях са насочени за допълнителни очни прегледи. Прегледите под наслов “Здравето на нашите деца е отговорност на всички!” ще продължат в Драгиново, Сърница и по-малките населени места на общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води