Велинград - online - Ротари награди 10 ученика със значими постижения в науката 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ротари награди 10 ученика със значими постижения в науката
Публикувано 2013-03-19 09:26:37 от Темпо

За седми път Ротари клуб - Велинград връчи парични награди на деца и младежи от общините Велинград и Ракитово, постигнали значими постижения през изминалата година. По традиция церемонията се проведе в залата на хотел “Олимп”, където вечерта на 12 март се събраха членовете на клуба, наградените и техни родители и учители.

Президентът на Ротари клуб - Велинград Стоян Поптомов поздрави всички гости и подчерта, че клубът следва своята кауза от години: да помага на младите таланти, защото те са бъдещето на града и страната ни. Дейността на най-голямата хуманитарна организация в света, която е асоцииран член на ООН, бе представена с документалния филм “Мечтата Ротари”.
През последните 7 години клубът и помогнал на близо 80 деца и младежи с изявени таланти в различни области. Досега най-голям брой са били наградите в областта на изкуството и спорта, а тази година членовете на Ротари клуб - Велинград взеха решение да подкрепят успехите на ученици със сериозни успехи в областта на науката и образованието.
За поредна година д-р Илза Попова имаше отговорността и удоволствието да обяви имената на наградените. Тя благодари на велинградския бизнес и общественост, които въпреки кризата, уважиха благотворителния Коледен бал на Ротари и така дадоха своя принос към каузата в подкрепа на талантливите деца и младежи. Дълбок поклон пред родителите и учителите на тези млади хора, които в днешните трудни времена дават всичко от себе си, за да насърчават и развиват способностите и дарбите им. Към наградените д-р Попова се обърна с думите да помнят откъде са започнали, да не забравят учителите, които са ги водили, да обичат нашия град, да разнасят неговата слава и да бъдат горди с успехите си.
Тази година със средства от Коледния бал Ротари клуб - Велинград награди 10 ученици от Велинград и Ракитово. Ето техните имена, подредени произволно, а не като класиране:
Йордан Кърпачев, II клас, СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - спечелил първо място в национален конкурс за рисунка на тема “Как искам ЕС за промени моя град” сред 8130 участници.
Димитър Топалов и Димо Петков, СОУ “Св.св. Кирил и Методий” с преподавател Стойчо Ушев - първо място в Националния есенен турнир по информационни технологии “Джон Атанасов” с проект за училищен мениджър за тестове.
Васка Ангелова, Нели Мукова, Алиш Мехмед и Георги Ганев, ПГИТ “Алеко Константинов” с преподавател Магдалена Белухова - първо място в Четвъртия национален фестивал “Наука на сцената” с разработки по химия и биология, с които ще представят България на подобен фестивал в Германия.
Иван Топорчев, VII клас, ОУ “Неофит Рилски” с преподавател Митка Боснева - на базата на успешно участие в олимпиада по астрономия, отличен успех и английски език бе избран и участва в обучение на млади астронавти и изследователи по програма на НАСА в Измир, Турция.
Христина Вардева, Х клас, СОУ “Св.св. Кирил и Методий” с преподавател Спаска Малинова - второ място на национална олимпиада по английски език
Ренета Ташева, СОУ “Св. Климент Охридски” Ракитово - второ място в международен конкурс за есе “Заедно в 21 век”, организиран от Министерство на образованието и Руското посолство.
От името на наградените г-жа Спаска Малинова благодари и подчерта, че младите хора имат нужда техните усилия и постижения да бъдат забелязани и оценени от обществото. На финала на тържеството бе направена и снимката, на която са десетимата наградени заедно със свои учители и членове на Ротари.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай