Велинград - online - Първи сред готвачите и в отборното класиране 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първи сред готвачите и в отборното класиране
Публикувано 2013-03-19 09:46:40 от Темпо

Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” - Велинград завоюва първо място в отборното класиране на регионалното състезание за най-добър барман, сладкар, готвач, хлебар и сервитьор. Бъдещи професионалисти от 21 училища от 6 области - Благоевград, Кюстендил, София, Пловдив, Смолян и Пазарджик, премериха уменията си на 16 март във велинградския хотел “Свети Спас”.

“Ние сме домакини, защото сме най-доброто професионално училище в нашия бранш в България. На територията на Велинград можем да предложим прекрасна база - и в училището, и в хотелите. Кухнята в “Свети Спас” е оборудвана изцяло по европейски изисквания”, подчерта г-жа Дора Ланджова. Към това г-жа Снежана Похлупкова добави, че ПГИТ “Ал. Константинов” има опит в организирането на национални състезания и училището е доказало, че се справя блестящо в ролята на домакин.
Сутринта на 16 март състезанието бе открито от председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград Златко Златанов. Всеки от конкурсите протече в отделни зали в хотела и в гимназията, по специален регламент и при огромен интерес. В отделните журита участваха професионалисти от асоциациите на барманите, сомелиерите, сладкарите и готвачите. Място в журито намериха и велинградчани, възпитаници на професионалната гимназия: Благой Нонев, Константин Гончев, Мария Батачка, Мария Димитрова и Виктор Ангелов. Целия конкурс наблюдаваха и експерти от РИО - Пазарджик и София.
Победителите в оспорваното състезание бяха наградени на тържествена церемония вечерта на 16 март. Кметът Иван Лебанов уважи тържеството, а Община Велинград бе подготвила за най-добрите плакети и грамоти. Наградите бяха връчени от председателя на Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация Благой Рагин и от Златко Златанов. За осигуряването на наградите помогнаха “Пещерска гроздова” и Университетът по хранителни технологии - Пловдив.
В категорията “Най-добър барман” спечели Професионалната гимназия по туризъм - София. Наградата “Най-добър сладкар” завоюва гимназията в Асеновград, а “Най-добър сервитьор” - гимназията по туризъм в Пловдив. Дани Ачева от ПГИТ “Ал. Константинов” - Велинград победи в категорията “Най-добър готвач”. А представянето на възпитаниците на нашата гимназия във всички конкурси (с изключение на барман) им осигури заслуженото първо място в отборното класиране.
Кулинарната битка ще продължи на национално ниво, като класиралите се на първите 6 места отбори ще се срещнат на предстоящата Панорама на професионалните училища в Пловдив.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай