Велинград - online - Отново избираме 9 депутати, имената ясни на 6 април 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново избираме 9 депутати, имената ясни на 6 април
Публикувано 2013-03-19 10:12:34 от Темпо

На 13 март 2013 г. бе назначено служебното правителство, а ден по-късно 41-вото Народно събрание отиде в историята, след като бе предсрочно разпуснато от президента Росен Плевнелиев. Парламентарните избори ще са след по-малко от два месеца и подготовката набира скорост.

Със заповед от 15 март кметът на Община Велинград Иван Лебанов образува избирателните секции за парламентарния вот. Във Велинград ще гласуваме в 22 секции плюс още 6 в лечебните заведения и една с подвижна урна, ако бъдат подадени 10 заявки от хора с увреждания. В селищата от общината броят на избирателните секции е 26.
На 15 март Централната избирателна комисия (ЦИК) определи броя на мандатите в избирателните райони на базата на данните от последното преброяване. От 13-ти Пазарджишки многомандатен район отново ще изпратим в Народното събрание девет депутати.
От 19 до 27 март в ЦИК тече срокът за регистрация на партиите и коалициите, които ще участват в изборите за 42-рото Народно събрание. В момента във всички местни партийни централи в общината се проведжат събрания, на които се издигат кандидати за народни представители. За кандидатите от Велинград битката за избираемо място в листите ще се води на областно и национално ниво. Засега официално не е издигната нито една местна кандидатура. Точните имена на кандидат-депутатите ще станат ясни на 6 април 2013 г., когато изтича срокът за регистрация на листите.
Другата партийна битка ще бъде за местата в секционните избирателни комисии. Срокът за провеждане на преговорите и определяне на състава на СИК е 11 април.
Според решението на ЦИК официалният старт на предизборната кампания ще бъде даден на 12 април 2013 г. Но всички сме свидетели, че докато мнозина протестират по улици и площади в цяла България, в партийните централи борбата за 240-те депутатски места вече тече с пълна сила. Залогът е голям - държавната власт в следващите 4 години. Без никакво съмнение може да се прогнозира, че в започващата предизборна кампания ни чака високо напрежение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България