Велинград - online - На литературния небосклон изгря нова звездичка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

На литературния небосклон изгря нова звездичка
Публикувано 2013-03-26 09:43:57 от темпо

Точно в 17 часа и 17 минути в деня на астрономическата пролет 20 март залата на Градската художествена галерия се оказа малка, за да посрещне приятелите на поезията и на Атина Бушнакова. Поводът: първата стихосбирка с име “Упоена от любов” на слънчевото и усмихнато момиче от Драгиново, възпитаничката на ПГИТ “Алеко Константинов” и ученичка на Александър Кочев - Атина Бушнакова.

Откривайки срещата, учителят по литература и новоизбран председател на Литературния клуб “Н. Й. Вапцаров” Александър Кочев каза: “Едно момиче от Драгиново намери сили да разкъса ежедневието и се яви като бялата лястовичка на надеждата в трудните времена, в които живеем.Тя завърши нашето училище с пълно отличен и вярвам, че ще продължи да се връща при нас със следващите си стихосбирки.”
Творби от стихосбирката “Упоена от любов” рецитираха момичетата от Литературното експериментално студио и от клуб “Млад журналист” на професионалната гимназия.
Редактор на първата книга на Атина Бушнакова “Упоена от любов” е Александър Кочев, компютърно оформление и набор - Лидия Кочева и художник Бранимир Манушев.
Стихосбирката представи бившата възпитаничка на ПГИТ “Алеко Константинов” Станислава Енчевска, която каза, че книгата на Атина е доказателството, че в България младите хора са наистина талантливи и още: “Тя не пише с ръце, тя пише със сърце!”
Първа поздрави младата авторка “тежката артилерия на велинградските поети” - поетесата Анна Маргова, която определи творчеството на Атина с думите: “На литературния небосвод над Чепинското корито, над Велинград и Драгиново, изгря една красива звездичка, на която дори тъгата й е нежна”. И пожела попътен вятър на младата поетеса: “Нека Пътят се отвори пред теб!”
Атина Бошнакова бе поздравена и от доайена на велинградските поети - поетесата Боряна Стаева, от класната й ръководителка Ели Гергова, от чудесния разказвач - писателя от родното й Драгиново Милен Налбантов, който определи появата на стихосбирката като доказателство, че идва ново и много талантливо поколение и й пожела “Успешен полет”.
Младата авторка получи поздрави и от основателката и ръководител на ансамбъл “Драгиново” Грета Кадьова, която каза, че младото поколение са цветята на България и ние трябва да им помагаме и да им се радваме, и си пожела да е жива и здрава, та да пее заедно с ансамбъла песни по стихове на Атина, а на нея пожела: ”Дано твоите стихове станат наши песни!”
За своята първа книга Атина Бушнакова бе поздравена от директора на ПГИТ “Алеко Константинов” Александър Табаков, от учителите Атанас Водев и Тупчев, от поета д-р Любен Атанасов.
Атанас Кочев с гордост каза, че за 20 години са издадени 40 стихосбирки на 20 момичета - всички те възпитанички на Професионалната гимназия. Пролетната вечер на поезията и на първата стихосбирка на Атина Бушнакова “Упоена от любов” завърши с много цветя, снимки и автографи на младата поетеса.
И моето пожелание към нея: Атина, нека Музата е винаги с теб!
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води