Велинград - online - Пролетно хоро с рекорден брой танцьори 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пролетно хоро с рекорден брой танцьори
Публикувано 2013-03-26 10:15:12 от темпо

Точно на тазгодишния Тодоровден (23 март 2013 г.) във Велинград се събраха представители на 17 клуба и школи, които участваха във втория национален фестивал на българските народни хора под мотото “Да му тропнем в Родопа планина”. Тази година се включиха между 350 и 400 любители на българските народни хора от различни фолклорни области. Имаше групи от София-град и София-област, от Банкя, Добринище, Пазарджик, Ловеч, Костенец, Силистра, Созопол, Хисаря и двете школи от Велинград - “Надежда” и “Росица”.

Фестивалът премина при отлична организация и по определения сценарий. При много голям интерес и пред пълната зала на градския стадион протече първата част с изиграването на хората, предвидени в регламента. Всички участници изпълниха по две хора, едното - от тяхната фолклорна област, а другото - по избор, като общата продължителност на изпълненията беше до 6 минути.
Втората част започна с много емоции и приповдигнато настроение. Тя се състоеше в парад-дефиле на участниците от стадиона до центъра, под съпровод на жива музика с каба гайди, изпълнена от двама гайдари и една жена гайдарка, която се превърна в атракция на дефилето. Хората отстрани гледаха танците, слушаха мелодиите и искаха да се снимат с музикантите и танцьорите, които не спряха да играят дори във времето, определено за почивка преди третата финална част.
Не по-малък беше интересът на зрителите и на централния площад „Николай Гяуров”, където неуморните участници изпълнят 6 общи хора от 6 фолклорни области и получиха заслужени аплодисменти. Участниците бяха поздравени от официалните гости на фестивала - депутатът от 41-то Народно събрание Ангел Даскалов и зам-кметът Георги Янчев. Специални благодарности бяха отправени към организаторите и домакините на чудесния фестивал.
“Пролетно хоро” приключи с приятелска вечер за участниците във “Веселото село”.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води