Велинград - online - Фестивалът в Дорково заслужи “Златната кобилица” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фестивалът в Дорково заслужи “Златната кобилица”
Публикувано 2013-03-26 10:36:53 от темпо

В парк-хотел “Москва” в София се проведе 13-та национална среща-семинар на Националната секция ЦИОФФ - Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и траниционни изкуства към ЮНЕСКО. На срещата бе връчена голямата награда “Златна кобилица”, с която тази година бе удостоен Международният фестивал за автентичен фолклор в Дорково.

Емил Павлов, председател на Национална секция на ЦИОФФ, припомни, че преди седем години е утвърдена голямата ежегодна награда “Златната кобилица”, която се връчва в две категории: категория за институция и категория за творческа личност с цялостен принос за опазването, съхраняването и популяризирането на нематериалното културно наследство на България.
Тази година в категорията за творческа личност “Златната кобилица” спечели Борис Вълков - основател на танцов колектив на софийските учители, автор на множество танци и на първия по рода си сборник с популярни български фолклорни хора.
“Златна кобилица” за цялостен принос за институция Националната секция на ЦИОФФ присъди на Международния фестивал за автентичен фолклор Дорково във връзка с 15-годишнината от неговото провеждане. С грамоти бяха наградени организаторите на международния фестивал за автентичен фолклор в Дорково: г-н Николай Ковачев, г-жа Веселка Илиева и г-жа Димитрийка Лучкова. Международният фестивал за автентичен фолклор Дорково е член на Национална секция на ЦИОФФ, той е вписан и във фестивалите в световния календар на ЦИОФФ.
Кметът на Дорково Николай Ковачев сподели: “Вълнува се човек, когато получава награди. “Златната кобилица” е една награда за всички, които участват в организирането и провеждането на фестивала, за всички дорковци, с чиято помощ се провежда този фестивал и за всички наши приятели, които ни помагат да се случи това голямо културно събитие в едно малко населено място като Дорково.”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води