Велинград - online - Туристическият бранш с колективна жалба срещу ЕВН 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Туристическият бранш с колективна жалба срещу ЕВН
Публикувано 2013-03-26 10:37:57 от темпо

Близо 30 представители на туристическия бранш от Велинград и членове на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите изпратиха колективна жалба до ДКЕВР, националния омбудсман, БХРА, Районна прокуратура - Велинград, Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и “EVN България Електроразпределение” АД. Жалбата изразява общото неодобрение за начислената им ел. енергия за месеците декември 2012 г. и януари 2013 г., чиито завишени цени пораждат съмнение за неправилно и несвоевременно отчитане на консумираната ел. енергия.

На първо място всички желаят извършване на проверка на местата на потребление на ел. енергия, на изправността на измервателните уреди с цел избягване възможността за злоупотреби с монополното положение на доставчика на ел. енергия. За това са предприети необходимите постъпки с представители на КЕЦ Велинград.
На второ място жалващите се единодушно приемат за вероятна причина за нереално високите суми, които плащат, умишлено подавана ел. енергия с по-ниско от нормалното напрежение - 220 V. Това обстоятелство изисква по-дълга работа на ел. съоръженията, за да компенсират по-ниското подавано напрежение. Доказателство за това са често изгарящите ел. крушки и дефектирането на ел. уреди. С това се нанасят материални щети, които в пъти надвишават плащаната от нас ел. енергия. “Така ние търпим двойна вреда от умишлените действия на монополиста, доставчик на ел. енергия - веднъж сме принудени да плащаме повече от обичайно необходимата ни ел. енергия и втори път за ремонт на ел. уредите ни, които технологично не са пригодени за работа с по-ниско напрежение или закупуването на нови такива”, жалват се от бранша.
Жалбоподателите настояват за мерки и законодателни промени, като се въведат редица изисквания към доставчиците на ел. енергия, като извършване на проверки поне веднъж на 3 месеца за редовността на отчитащите ел. потреблението измерващи устройства, записващи устройства, които да отчитат и записват подаваното напрежение на ел. енергия, “умни“ електромери, които да спират отчитането на подаваната ел. енергия веднага щом напрежението й спадне под 220 V. Общо е несъгласието във фактурите за ток да се калкулират загубите и неоправдано високите разходи за консултации и ремонти на монополиста “ЕВН”. Настоява се още пломбирането на електромера да бъде от независима сертифицирана фирма, да има свободен достъп до електромерите и уведомяване за деня и часа за замерване и отчитане. Крайното искане в жалбата е за премахване на монопола в доставката на ел. енергия и даване на възможност за потребителите сами да избират доставчика си. Жалбата е подписана от председателя на СХР - Велинград Златко Златанов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България