Велинград - online - Собственици на хотели и ресторанти ще правят ново сдружение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Собственици на хотели и ресторанти ще правят ново сдружение
Публикувано 2013-03-26 10:40:52 от темпо

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) извървя своя път, изигра своята роля в регионален и национален мащаб и преустановява дейността си. “Епохата СХР - Велинград приключи”, заяви неговият председател Златко Златанов пред общото събрание на 22 март и побърза да съобщи, че своевременно ще бъде регистрирано ново сдружение на туристическия бранш в СПА столицата на Балканите.

Досега СХР - Велинград бе регистрирано като нестопанска организация в частна полза с участието на 7 юридически и 15 физически лица. Бъдещото ново сдружение ще се регистрира като нестопанска организация в обществена полза и така ще има правото да кандидатства по европейски програми и за държавни субсидии. В сдружението като членове ще влязат собствениците на хотели и ресторанти, като ще бъде направен опит да се разшири състава на членовете с покана към бизнесите, които също печелят от туризма във Велинград - чистота, търговия, водоснабдяване и т.н.
Основна цел на бъдещото сдружение е да назначи мениджър на туристическата дестинация Велинград - професионалист, който ежедневно и целогодишно да работи за полуляризиране на курорта. Както всеки хотел има мениджър, така е нужен и мениджър на дестинацията Велинград, смятат представителите на бранша. Идеята съществува от години и вече се видя, че въпреки внасяната в общината туристическа такса, тя няма да отдели средства за заплата на такъв специалист. Затова новото сдружение има амбицията да поеме разходите и бяха обмислени различни предложения за осигуряване на нужните пари. Едно от тях е членовете на сдружението доброволно да внасят 13-ти месец туристическа такса - усреднена сума от внесената през годината в общинския бюджет такса.
На последното събрание на СХР бе отчетено, че през годините то е свършило много работа, а председателят Златко Златанов е бил движещата сила на рекламата на града. На първо място е обяваването на Велинград за СПА столица на Балканите и утвърждаването на града като туристически център. “Доста сме свършили - Велинград е сериозна дестинация, но и доста предстои”, каза Ангел Манолов от хотел “Олимп”, а Андрей Премянов от “Гранд хотел Велинград” подчерта, че Велинград вече е в друг етап от своето развитие и бъдещото сдружение трябва да създаде екип, който да планира дългосрочно бъдещето ни като туристическа дестинация.
Предстои първите крачки на новото сдружение да бъдат обсъдени на среща на собственици на хотели и ресторанти във Велинград. А първата и най-важна задача за 2013 г. е отбелязването на петата годишнина от връчването на званието “Велинград - СПА столица на Балканите”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води