Велинград - online - С отговорност към бъдещето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

С отговорност към бъдещето
Публикувано 2013-04-02 09:32:43 от Темпо

- Г-жо Ганчева, с какви чувства посрещате поредната седмица на гората?
- През 1934 г. за първи път се чества седмицата на гората в дните 15-22 април, като освен залесителни мероприяти идеята е още лесовъдите от всички райони на страната да се нагърбят с разяснителна дейност за значението на горите и залесяването. Това е нещото, което вълнува мен и моите колеги - да продължим да вършим добре работата си, за да изграждаме и възпитаваме правилно отношение у нашите ученици към всичко онова, което ни е дала и дава природата.

- Професията на лесовъда има дългогодишна традиция в България. Смятате ли, че и днес да работиш в системата на горите е добра реализация?
- Да работиш в системата на горите е не само добра реализация, но и привилегия. Ако имаш тази нагласа, то тогава мястото ти наистина е сред лесовъдите, защото професията на лесовъда е не само отговорна към настоящето, но най-вече е отговорна и към бъдещите поколения.
- Лично Вас какво ви накара да изберете тази професия?
- Гората за мен е символ на място, където се чувствам свободна и уравновесена. И за да направя своя избор, съм се ръководила не само от своето вътрешно усещане, но изключително много ми е повлиял примерът, който съм имала от хора - мои близки роднини, работещи в системата, които много съм уважавала и уважавам, заради тяхното отношение, доблест и сърце, които те влагаха в работата си.
- От 2005 г. сте зам.- директор на едно от водещите средни училища в бранша - ПГГС “Христо Ботев”- Велинград. Бихте ли коментирали политиката на училището и нейната връзка със сегашното състояние на горите в България?
- Стратегията за развитие на гимназията ни е тясно свързана с основните акценти в момента на работата в системата на горите, а именно: устойчиво стопанисване, опазване и устойчиво развитие на горите. Ние сме училище, в което изключително активно се работи за формиране на правилно отношение към горите и горските ресурси. И това се случва не само в часовете по теория и практика, но и в многото извънкласни дейности, които се организират в училището ни. Именно от нашето училище, от нашите ученици са тръгвали много и различни инициативи свързани със създаване и опазване на гори и горски територии, формиране на адекватно отношение към природните ресурси сред обществеността във Велинград и региона, защото ние се ръководим от една проста истина: природата е за всички ни и затова ако всеки дава по-малко от себе си, за да опазим нейните блага ще има за всички ни за дълги времена! Моите колеги ежедневно се грижат и дават много от себе си, за да научат нашите деца - бъдещите стопани на българските гори на правилното отношение към тяхното стопанисване и опазване.
- Какво ще пожелаете на своите ученици, на колегите, работещи в сферата на горското стопанство по повод общия професионален празник? - На всички пожелавам да бъдат здрави, да посрещат смело предизвикателствата пред себе си и нека делата им не само по време на седмицата на гората бъдат успешни! И тъй като мотото на предстоящата седмица на гората е “Горите и ние”: на “НИЕ” пожелавам успех в търсенето на баланса, преди да сме унищожили безвъзвратно това, което дори не ни принадлежи, но сме свикнали да ползваме и експлоатираме както намерим за добре!
Симеон Деянов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води