Велинград - online - Много домакини, малко гости 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Много домакини, малко гости
Публикувано 2013-04-09 08:35:05 от Темпо

В годината на водата и в навечерието на деня на здравето 7 април в хотел “Макси” във Велинград започна Първата международна научно-практическа конференция на тема “Водата - ключов фактор за здравословен живот”. Конференцията бе замислена като поредното мероприятие, което сочи активизиране на интереса и сътрудничеството между институции и организации от Велинград и Русия. За съжаление, вместо очакваните многобройни участници, гостите от Русия се брояха на пръстите на едната ръка и така домакините от Велинград се озоваха в ситуацията да представят курорта пред самите себе си.

Конференцията бе открита от г-жа Татяна Черторицкая, член на Института по социални науки, съюза на писателите и съюза на журналистите в Русия и основен организатор на събитието. Приветствие до участниците в конференцията изпрати акад. Велихов от Русия. От името на кмета Иван Лебанов поздравителен адрес връчи зам.-кметът Ася Хрисчева. Прозвуча и приветствие от името на вицепремиера Дияна Костадинова, поднесено от представител на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Той подчерта, че водата е ресурс за здравословен начин на живот, с който България е изключително силна и затова балнеологията и туризмът са реална перспектива за нашата страна. Домакинството на Велинград бе определено като сериозно попадение, тъй като тук водата е не само суровина, а и дарява здраве. Приветствие от името на фондация “Созопол”, чийто президент Кирил Арнаутски присъстваше на откриването, поднесе проф. Виолета Нешева.
В деня на откриването 5 април градът-домакин бе представен от четири различни гледни точки. Росица Лебанова, председател на “Нежна сила”, акцентира на разнообразните инициативи на сдружението. Д-р Таня Беличенова, СПА мениджър на хотел “Двореца”, направи професионални презентации както на България като страна на здравето, така и на Велинград като бисер на българската балнеология, чийто хотели предлагат цялото богатство от СПА процедури, здравни грижи и възможности за профилактика.
Управителят на “Специализирани болници за рехабилитация-НК” филиал Велинград д-р Илза Попова изтъкна, че нашият град е най-популярното място за медицински туризъм в България, тъй като тук денонощно се изливат 25 милиона литра лечебна вода. Д-р Попова подчерта, че “СБР-НК” е школата, която е създала специалистите по физикална медицина и рехабилитация във Велинград и място, където всяка година се лекуват над 6500 българи. Тя представи възможностите за лечение на чужденци, изтъквайки огромния ресурс на балнеологията и СПА като профилактика за различни заболявания.
Към лечебните свойства на водата в Чепинското корито д-р Станчев от Медицински комплекс “Сирона” допълни и данните от хидрогеоложки проучвания, според които благодарение на специфични свойства на въздуха нашият район е естествена барокамера за лечение на сърдечно-съдови болести. Той акцентира, че минералните води във Велинград лекуват особено успешно болести на мъжката и женска полова система.
Конференцията ще продължи до 12 април, а на 10 април ще бъде обсъдена темата за откриване на постоянно действащо “училище за вода”, което да презентира лечебните качества на велинградските минерални води.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай