Велинград - online - За източени 24 000 лева за “детски” - 1000 лева глоба 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За източени 24 000 лева за “детски” - 1000 лева глоба
Публикувано 2013-04-09 08:45:38 от Темпо

На 1 април 2013 г. Районен съд - Велинград произнесе присъда срещу С. А. Мъжът е работил в Дирекция “Социално подпомагане” във Велинград и за времето от 18 ноември 2008 г. до 17 февруари 2012 г. е извършил измама със средства, отпускани по Закона за семейните помощи за деца (впоследствие е уволнен).

Възползвайки се от позицията си на социален работник, С. А. е входирал несъществуващи молби за детски надбавки и е въвеждал в системата несъществуващи лица с измислени от него ЕГН и адреси. Успял е да въведе 35 такива физически лица, които уж са получавали детски надбавки. В същото време парите са получавани по посочени от С. А. в документацията банкови сметки, титуляли на които са би неговата майка З. А. от Драгиново и съпругата му А. А. За посочения период по сметката на А. А. са се натрупали 18 197 лева, а в сметката на З. А. - 6004 лева. Общата вреда, причинена от С. А. на държавния бюджет, е в размер на 24 201 лева.
В хода на съдебното дело С. А. е направил пълни самопризнания и е обяснил, че съжалява за стореното, но бил притиснат от обстоятелствата, че съпругата му е болна от остеопороза, а синът му учи в София.
Присъдата за деянието на С. А., което според съдебното решение е с висока степен на обществена опасност и с пряк умисъл, е 10 месеца лишаване от свобода - условно, с изпитателен срок от 3 години и глоба от 1000 лева. Наказанието е под законовия минимум заради многобройните смекчаващи отговорността обстоятелства като чисто съдебно минало и добри личностни характеристики, пише в мотивите си по делото съдия Веселин Петричев.
Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пазарджик.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай