Велинград - online - Делово и без скандали разпределиха 443 места в СИК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Делово и без скандали разпределиха 443 места в СИК
Публикувано 2013-04-09 08:48:22 от Темпо

Парламентарно представените партии в община Велинград се събраха на консултации на 3 април 2013 г., за да разпределят общо 443 места в секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите избори. Насрочените от кмета консултации бяха ръководени от зам.-кмета Атанаска Хрисчева, а като представители на партиите се явиха Йордан Аршинков - ГЕРБ, Георги Янчев - Коалиция за България, Мустафа Джамбаз - ДПС, Цветко Петлов - АТАКА, Бранко Манушев - ДСБ и Иван Мавриков - НДСВ.

На 12 май жителите на община Велинград ще гласуват в общо 53 секции. В 36 от секциите ще имат по 9, а останалите 17 секции ще имат по 7 членове.
На базата на парламентарното представителство на партиите в 41-то Народно събрание ГЕРБ получи общо 195 места в СИК, Коалиция за България - 96, ДПС - 72, АТАКА - 48, ДСБ - 24 и НДСВ - 8. ГЕРБ ще има максимум по 4 членове в големите и по трима в малките секции, защото по закон няма право на мнозинство в рамките на една секция.
Преговарящите разпределиха на квотен принцип и местата в председателството на всяка СИК (председател, заместник-председател и секретар). Не бе прието предложението на ГЕРБ те да отстъпят всичките си зам.-предсеателски места за сметка на повече председателски и секретарски, което се оказа и в разрез със законовото изискване председател и секретар в една комисия да не са от една и съща партия. От своя страна НДСВ сами се отказаха от полагащите се 3 места в председателството на комисиите и за партията останаха само 8 места за членове на СИК.
След крайното разпределение на всичките 159 места в председателството на СИК ГЕРБ има 79 (27 за председател, 26 за секретар и 26 за зам.-председател). Коалиция за България има 32, ДПС - 23, АТАКА - 16 и ДСБ - 9.
За разлика от наскоро проведения референдум, този път преговорите за разпределение на местата в СИК протекоха в по-конструктивен и делови тон. Партиите трябва да представят поименен списък на членовете на СИК до 9 април, а до 11 април съставът на комисиите трябва да бъде одобрен от Районната избирателна комисия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води