Велинград - online - Десет невероятни дни в Дания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Десет невероятни дни в Дания
Публикувано 2013-04-23 09:01:16 от Темпо

От 2 до 12 април 2013 г. учениците от 10 А клас със засилено изучаване на английски език от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ посетихме град Хернинг, Дания. Това пътуване се осъществи благодарение на спечеления проект B.O.S.S. (Business Opportunities for Students at School) по програма “Коменски“. Ние и нашите учители - Ани Василева, Спаска Малинова и Мария Ласонова гостувахме на датското училище “Herningsholm Gymnasium”.

Целите на проекта са да опознаем друга култура, да открием разликите и намерим приликите сред младите хора в две различни европейски държави, проучване на възможности за развитие на бизнес в двата региона - СПА туризъм във Велинград и текстилна промишленост в Хернинг. Също така и придобиване на умения в сферата на бизнеса и маркетинга.
Програмата ни в Хернинг беше изключително разнообразна. С цел по-добро опознаване на бита на хората в Дания, бяхме настанени в семействата на нашите партньори. Ние представихме Велинград на датските ученици, а те от своя страна ни разведоха из техния прекрасен град Хернинг и ни показаха забележителностите му. Един от дните, прекарани там, бе изцяло посветен на иновационния лагер, в който работихме заедно с датските ученици по групи. Според официално статистическо проучване хората в Дания са най-щастливите в света. Именно темата “Как да пренесем щастието на датчаните в България“ беше в основата на разработването на бизнес план от всяка група.
Имахме уникалната възможност да се запознаем с образователната система на Дания, възможностите да продължим образованието си в датски университети, а също така и възможностите за развиване на бизнес в двата района. Ние представихме Велинград като СПА дестинация на организирано специално за нас изложение.
Освен работа по проекта имахме и много развлечения - невероятно спортно парти, на което всеки трябваше да бъде облечен в спортен екип. На партито нашата съученичка Радка Узунова направи феноменално изпълнение на сцената с песен на Майли Сайръс. Заедно с нашите датски приятели посетихме Леголанд в град Билунд, който е първият по рода си увеселителен парк, тъй като град Билунд е родното място на основателя на ЛЕГО. Това беше голяма изненада за нас и всички се забавлявахме страхотно. Следващите дни също прекарахме чудесно. Екскурзията до Северно море беше едно от най-хубавите ни преживявания в Дания.
С това нашето посещение в Хернинг приключи. Всички бяхме много доволни от гостоприемството на нашите приятели. Този проект ни даде много - научихме полезни неща, които ще послужат за бъдещата ни професионална реализация. Прибрахме се щастливи, пораснали и по-мотивирани.
Аделина Емилова, Радка Узунова, Яна Паунова и Никол Манова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води