Велинград - online - Голямото пролетно чистене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Голямото пролетно чистене
Публикувано 2013-04-23 09:17:47 от Темпо

С 520 тона събрани отпадъци община Велинград записа своеобразен рекорд в кампанията “Да изчистим България за 1 ден” на БТВ. В събота, 20 април, 3855 доброволци запетнаха ръкави и почистиха 5 нерегламентирани сметища във Велинград, от които 2 в ромските махали, десетки пространства около училища и детски градини, паркове, корита на реки, горски местности.

Екологът на общината Станимир Живков съобщи, че в голямото чистене са участвали 23 учебни заведения, 19 фирми и ведомства, 6 неправителствени организации и много граждани. В чистенето взеха участие Общинска администрация начело с кмета Иван Лебанов, които чистиха парк “Вельова баня” и областният управител Ваня Минкова, която се включи в групата, почистила района около СОУ “Васил Левски”. Общината раздаде 1650 чувала, 940 чифта ръкавици (500 от тях дарени от аптека “Надежда”) и 60 броя тениски (дарение от “Билла”).
За фирмата по чистотата “Еко Титан” 20 април бе пълен работен ден с удължено работно време. В извозването на събраните отпадъци участва цялата налична техника, 8 камиона и 2 фадроми. Хубавото е, че за депонираните отпадъци на сметището на 20 април общината е освободена от заплащане на такса и така акцията спести и пари на местната хазна.
Наред с велинградчани много активно в кампанията се включиха ученици и жители на Света Петка, Кръстава, Пашово и особено Сърница. Ученици и учители от Сърница с помощта на кметството събраха огромното количество боклуци, останали на ливадите около язовир “Доспат” след като водите спаднаха. За отлично свършената работа СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в Сърница ще бъде предложено за поощрения от страна на Областната управа и организаторите на кампанията. Група любители на офроуд шофирането начело с Ангел Цикалов почистиха целия район около параклиса “Свети Илия” на Елин връх, където са събрани повече от 15 чувала боклуци.
В Ракитово в инициативата се включиха 1100 души от Общинска администрация начело с кмета Любомир Петков, всички училища и детски градини, пещерняците от сдружение “Суткя” и граждани. С общи усилия бяха събрани 30 тона отпадъци. Почистени са замърсените градски зони, Стадиона, парка при “Лъвчето”, местността “Калинката”, около цеха за телени изделия, Бърдо, около пещерата Лепеница, Дъното, алеята към вилната зона, две велотрасета. От общината благодариха на всички участници и особено на възпитаниците на ВУИ “Ангел Узунов”, които бяха сред най-активните в кампанията.
Добрите примери са много, резултатите от работата на толкова много хора са видими. Големият въпрос и проблем на обществото е дали дали след ден-два някой “гражданин” за пореден път няма да изхвърли я килим, я юрган, я цяла каруца или камион отпадъци точно там, където десетки други чистиха на 20 април.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води