Велинград - online - Голямото пролетно чистене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Голямото пролетно чистене
Публикувано 2013-04-23 09:17:47 от Темпо

С 520 тона събрани отпадъци община Велинград записа своеобразен рекорд в кампанията “Да изчистим България за 1 ден” на БТВ. В събота, 20 април, 3855 доброволци запетнаха ръкави и почистиха 5 нерегламентирани сметища във Велинград, от които 2 в ромските махали, десетки пространства около училища и детски градини, паркове, корита на реки, горски местности.

Екологът на общината Станимир Живков съобщи, че в голямото чистене са участвали 23 учебни заведения, 19 фирми и ведомства, 6 неправителствени организации и много граждани. В чистенето взеха участие Общинска администрация начело с кмета Иван Лебанов, които чистиха парк “Вельова баня” и областният управител Ваня Минкова, която се включи в групата, почистила района около СОУ “Васил Левски”. Общината раздаде 1650 чувала, 940 чифта ръкавици (500 от тях дарени от аптека “Надежда”) и 60 броя тениски (дарение от “Билла”).
За фирмата по чистотата “Еко Титан” 20 април бе пълен работен ден с удължено работно време. В извозването на събраните отпадъци участва цялата налична техника, 8 камиона и 2 фадроми. Хубавото е, че за депонираните отпадъци на сметището на 20 април общината е освободена от заплащане на такса и така акцията спести и пари на местната хазна.
Наред с велинградчани много активно в кампанията се включиха ученици и жители на Света Петка, Кръстава, Пашово и особено Сърница. Ученици и учители от Сърница с помощта на кметството събраха огромното количество боклуци, останали на ливадите около язовир “Доспат” след като водите спаднаха. За отлично свършената работа СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в Сърница ще бъде предложено за поощрения от страна на Областната управа и организаторите на кампанията. Група любители на офроуд шофирането начело с Ангел Цикалов почистиха целия район около параклиса “Свети Илия” на Елин връх, където са събрани повече от 15 чувала боклуци.
В Ракитово в инициативата се включиха 1100 души от Общинска администрация начело с кмета Любомир Петков, всички училища и детски градини, пещерняците от сдружение “Суткя” и граждани. С общи усилия бяха събрани 30 тона отпадъци. Почистени са замърсените градски зони, Стадиона, парка при “Лъвчето”, местността “Калинката”, около цеха за телени изделия, Бърдо, около пещерата Лепеница, Дъното, алеята към вилната зона, две велотрасета. От общината благодариха на всички участници и особено на възпитаниците на ВУИ “Ангел Узунов”, които бяха сред най-активните в кампанията.
Добрите примери са много, резултатите от работата на толкова много хора са видими. Големият въпрос и проблем на обществото е дали дали след ден-два някой “гражданин” за пореден път няма да изхвърли я килим, я юрган, я цяла каруца или камион отпадъци точно там, където десетки други чистиха на 20 април.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води