Велинград - online - Организацията на слепите отчете: Проблеми с дървата за огрев и малко лични асист 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Организацията на слепите отчете: Проблеми с дървата за огрев и малко лични асист
Публикувано 2013-05-01 10:10:35 от Темпо

С изпълнения на народни песни започна годишното отчетно събрание на Териториалната съюзна организация (ТСО) на слепите във Велинград. То се състоя на 24 април в голямата заседателна зала на общината и на него присъстваха 88 души. Гости на събранието бяха Велик Атанасов и Коста Дечев, представители на Регионалната организация (РО) на Съюза на слепите в България (ССБ) от Пловдив, представители на местната власт в лицето на Дияна Кехайова, председател на Общинския съвет и Атанаска Хрисчева, зам.-кмет, както и бившият депутат и отново кандидат-депутатт Ангел Даскалов и Елена Янева-Зисова, директор на Дневния център за възрастни хора с увреждания.

Председателят на ТСО към ССБ във Велинград Мария Димова даде думата за обръщения към гостите, след което представи дневния ред. Той включваще отчет за дейността на орхганизацията в периода от май 2012 до април 2013 г., както и приемането на план-програма за предстоящия период. От отчетния доклад стана ясно, че ТСО включва членове от двете общини - Велинград и Ракитово, а в нейния състав има записани 421 души. Дейността през отчетния период е била насочена главно към оказване на помощ за хората, които имат най-големи потребности и се нуждаят от подкрепа. Бяха изразени благодарности към кметския екип за съдействието и загрижеността при решаване на проблемите. Очаква се отново да се назначи служител от членовете на организацията, който да работи като технически сътрудник по информацията. Продължава добрата традиция да се празнуват рождените дни на членовете, да се отбелязват различните празници и да се организират екскурзии, когато се осигурят достатъчно средства.
В разискванията след отчета стана ясно, че дори и в Сърница има проблеми с осигуряване на качествени дърва за огрев и за техния превоз до домовете на хората. Опитите на ръководството на ТСО на слепите да се намалят цените на дървата за огрев за хората със зрителни проблеми, не са намерили разбиране от страна на горските стопанства. Хората си плащат определените за всички цени, без да ползват облекчения и сами си търсят транспорт. Друг проблем е недостигът на на личните асистенти и домашните помощници, които са твърде малко, а нуждаещите се от допълнителна помощ са много поевече.
В плана-програма бяха заложени действия, насочени към засилване на връзките с членовете, участия в семинари, установяване на контакти със сродни организации, отбелязване на празници и организиране на екскурзии до Турция, както и посещение на Бачковския манастир и пътуване до Пампорово.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води