Велинград - online - Да бъдеш най-добър сред най-добрите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Да бъдеш най-добър сред най-добрите
Публикувано 2013-05-01 10:16:52 от Темпо

Преди година СОУ ”Васил Левски”отпразнува своята 90-годишнина. Заедно с този голям празник в историята на училището 20-годишен юбилей отбеляза и английската езикова паралелка.
Като естествено признание за дългогодишния труд и истинско професионално дръзновение на преподавателите по английски език Иванка Пукнева и Мария Кутрянска на 21 април 2013 г. те и учениците от училището спечелиха най-престижните награди на Националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език, проведен в столицата:

1. За най-ефектна употреба на английския език 2. За най-добро и разнообразно изпълнение
3. Награда за разнообразие на междукултурните диалози
В националния фестивал участие взеха училища от различни градове на България, като представители от град София бяха Първа английска гимназия и Американският колеж.
Представлението на СОУ “Васил Левски“ е майсторски преплетена нишка, която тръгва от съвременното училище като ни показва децата - Акима Фургьова, Лазар Лазаров, Радослава Райчева, Петър Илинов, Иван Узунов, Васил Каръков и Димитър Дулев, в едно междучасие да разговарят за изучаването на английския език в училище. Неусетно всичко се превръща в игра и ... представете си стихотворението на Робърт Бърнс като рап песен - непринудено и свежо като младост. Нишката продължава и преплита класиката с творческите търсения на младите поети в училището Илко Гайдев и Лъчезар Гаджев. Драматичните и красиви стихове спират дъха на публиката - тишина в залата, погледите са приковани в актьорите. Изпълненията на китара на Светослав Кепчелев и песните на Христина Влахова създава игрива и непринудена атмосфера и бяха поредното доказателство за таланта на нашите ученици.
Търсенията продължават и една интересна лекция на Джордж Бърнард Шоу с леко хумористичен подтекст ни учи как да използваме наученото по английски, когато пътуваме. И като стана дума за изучаване на английски и Шоу съвсем логично е да стигнем до пиесата му “Пигмалион”. Вече виждам усмивките на лицата ви - спомнихте си за усилията на професор Хигинс да научи Илайза да говори правилно. Това е кулминацията на преставлението. Професорът - Кирил Кючуков и Илайза - Антония Боянова, представят най-забавната част от пиесата - уроците по правилно произношение и невероятните трудности, които среща Илайза при усвояването на литературния английски. Постановката завършва със сцена от приема у г-жа Хигинс, в която участват Александра Салкина, Медие Ходжа и Даниела Бъндева, един друг комичен момент, в който Илайза е представена на висшето общество.
Актьорското майсторство на учениците и тяхното умение да боравят с чуждия език, както на разговорно ниво, така и в тънкостите на лондонския диалект кокни, беше високо оценено от журито в лицето на представителя на Британския съвет за България, г-жа Ирина Васева - старши експерт по английски език в МОМН и учители по английски език и ни беше присъдена наградата за най-ефектна употреба на английския език.
Оценката е висока и тя е съизмерима само с труда и таланта на учениците и учителите от СОУ ”Васил Левски” - Велинград.
Цветина Райчева









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България