Велинград - online - За втори път Окръжен съд реши: Условни присъди за бивш кмет и общински служители 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За втори път Окръжен съд реши: Условни присъди за бивш кмет и общински служители
Публикувано 2013-05-01 10:19:18 от Темпо

На 26 април 2013 г. Окръжен съд след повторно разглеждане постанови присъда по наказателното дело срещу екскмета Стоян Дулев и общинските служители Георги Николов и Костадин Гелов. Тримата са признати за виновни и получават условни присъди, но могат да ги обжалват пред Апелативен съд - Пловдив.

Припомняме, че делото е за причинени щети на общината в периода от 03.08.2006 г. до м.декември 2006 г. Като кмет на общината по онова време С. Дулев не е упражнил достатъчен контрол върху работата на двамата главни специалисти в отдел ”ИСИ” на общината. На тях е било възложено осъществяване на постоянен и качествен контрол по изпълнение на договорите за строителство с отпуснати бюджетни целеви средства в размер на общо 1 024 790 лв. Последвали са значителни щети за общината в размер на общо 123 677.82 лв., от които 97 832.20 лв. са заплатени, но неизпълнени строително-монтажни работи (СМР), заплатени СМР на по-високи единични цени, различни от предложените единични цени по офертите при сключване на договорите. Договорите са за строително-монтажни работи за следните обекти: “Укрепване на свлачище по ул. “Н. Ихтимански”- с.Грашево, “Възстановяване на мост за м. “Студена вода”- гр. Сърница”, “Възстановяване на мост на път IV-84316 с.Побит камък при км.1+85”, “Възстановяване на мост на път IV-84316 с.Побит камък- с.Медени поляни”, “Възстановяване на ЦДГ „МИР” - гр. Сърница”, “Изграждане на подпорна стена на р. Чепинска пред ОУ „Г.Бенковски”- гр.Велинград“, “Изграждане на подпорна стена на р.Чепинска в кв.Анезица, гр.Велинград”. Освен това са изплатени 25 845.62 лв. неправомерно начислен ДДС, като деянията са извършени умишлено.
Заради недостатъчния контрол Стоян Дулев е осъден е на 2 години и 10 месеца лишаване от свобода, като наказанието е отложено за изпитателен срок от 4 години. Присъдата на Георги Николов е 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години, а на Костадин Гелов 1 година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години. Очаква се делото да продължи в следващата съдебна инстанция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай