Велинград - online - Най-после има зелена светлина за санирането на 8 учебни сгради 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Най-после има зелена светлина за санирането на 8 учебни сгради
Публикувано 2013-05-01 10:21:27 от Темпо

Голямата и тежка въпросителна дали община Велинград ще загуби парите за саниране на 8 учебни заведения отпадна. Срокът по проекта, който изтече на 28 март 2013 г., е удължен с една година. А дългото обжалване на решението, с което бе определена фирма-изпълнител на обществената поръчка, приключи в полза на общината. Така проектът на стойност над 2 милиона лева вече има зелена светлина и ще реши належащи проблеми на училища и детски градини.

Пресцентърът на общината съобщи, че предстои кметът Иван Лебанов да подпише договор с класираната на първо място фирма “КИПИ” ДЗЗД - София. Стойността на договора е 1 667 334 лева без ДДС и ще бъде изпълнен за срок от 61 дни, след избор на фирма, която да осъществи и независимия надзор.
Благодарение на финасирането от Оперативна програма “Регионално развитие” ще бъдат извършени ремонтни дейности за въвеждане на енергийна ефективност в 5 училища в: Пашово, Кръстава, Драгиново, Света Петка, сградата на ОУ “Христо Ботев” до църквата в Каменица във Велинград и в 3 детски градини: ЦДГ “Мир” в Сърница, ЦДГ “Еделвайс” и ОДЗ “Слънчице” във Велинград. Проектът предвижда полагане на топлоизолация по стени, покриви, еркери и подове, подмяна на дограма и осветителни тела, а за двете детски градини и подмяна на старите котли за парно отопление с нови.
След толкова перипетии и чакане по проекта, сега се очертава шанс следващата учебна година в 8-те училища и детски градини да започне в обновени сгради, отговарящи на съвременните изисквания за енергийна ефективност.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай