Велинград - online - Партиите не чуха протестите, пак се втурнаха към властта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Партиите не чуха протестите, пак се втурнаха към властта
Публикувано 2013-05-01 10:23:06 от Темпо

Голяма част от протестиращите в цялата страна изразиха ясно и категорично мнението си за партиите и политиците, които бяха в управлението през последните 3-4 години и дори през 23-те години на прехода. Предсрочното изхвърляне на депутатите от парламента в следствие на народното недоволство показа, че хората вече нямат никакво доверие към партиите и политиците, довели по един или друг начин държавата ни до сегашното незавидно състояние като най-бедната страна в ЕС с високо ниво на корупция, с неработеща съдебна система и ширеща се престъпност.
Хората казаха твърдо “НЕ” на познатите и отдавна несменяеми лица (а някои ги нарекоха „муцуни”) в политиката, като подсказаха, на партиите, че присъствието на такива политици е нежелателно и неприемливо. Дойдоха предложения за намаляване броя на депутатите, за премахване на държавните субсидии за партиите, за търсене на персонална отговорност от тези, които са злоупотребили с власт и са ощетили държавния бюджет с неизгодни сделки и присвояване на огромни суми. Много разумни предложения, но никаква реакция от държавни органи и институции! Парламентът също беше разпуснат и това отне и последните надежди за някакви законови промени преди изборите. Настояваше се още и за промяна в избирателния закон и за по-сериозно участие в управлението на обикновени граждани, които не са свързани с партиите. Всичко обаче премина мимоходом и остана само като поредните предложения, но без реален резултат. А и системата така е измислена и подредена, че в управлението могат да се намъкнат само “отгледани” и одобрени партийни кадри и функционери.
Какво направиха партиите? Първо се опитаха да се представят за много загрижени и започнаха да говорят за гражданско участие в партийни листи, за граждански съвети, бордове и ред други приказки. Гражданите отново бяха излъгани и използвани, защото “случайни” хора в партийните листи просто няма как да попаднат. С малки изключение всички партии, които евентуално могат да влязат в бъдещото Народно събрание, заложиха отново на тези, които преди 2 месеца бяха изгонени от парламента. Отново познатите лица на хора, които не се запомниха с нищо от предишното си присъствие в парламента, пак са начело и на избираеми места в листите и пак ще влязат там. На партиите са нужни депутати, които трябва да слушат и да изпълняват решенията на партийните лидери. А названието “народни представители” си остава само на книга. Много често депутатите представляват не народа, който ги е избрал, а стават лобисти и защитници на различни икономически интереси. С други думи, промени няма, статуквото се запазва и отново ще влезем в познатото русло от предишните години. Всичко е отработено и премислено, а ние, гласоподавателите или електоралните единици, просто трябва да го облечем в законова рамка и да легитимираме поредното управление на държавата от вече изявили се като неуспешни партии и политици. Това не е трудно да се докаже, защото може да се види и сравни всяка от управлявалите партии какво е обещавала и какво реално е изпълнила. Реалностите обаче показват, че щедрите предизборни обещания за по-големи доходи, за повече работни места, за по-добро здравеопазване, по-добри условия за развитие на малкия и средния бизнес и ред други “благини”, се оказват въздух под налягане. Лъжите станаха втора природа на политиците, но тук трябва да се прибави и тяхната наглост. Управлявалите некадърни политици никога не признават своите грешки и провали, а винаги търсят причините в другите. И това ще продължава, защото зад паравана на колективната безотговорност бяха извършени поредица от неадекватни мерки и действия, които доведоха страната ни до тежки ситуациии във всяка една сфера от обществено-икономическия живот. И в момента не се вижда нищо оптимистично на хоризонта, но търпението на хората има някакви граници. И тъй като политиците едва ли ще се променят и ще започнат да работят в полза на хората, могат да се очакват нови протести. А причини за тях има в изобилие.
Георги Дишлянов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води