Велинград - online - Всички общински фирми на загуба 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Всички общински фирми на загуба
Публикувано 2013-05-01 10:27:26 от Темпо

Трите общински дружества - “ВКТВ”, “МБАЛ-Велинград” и “Стройком в несъстоятелност” и двете общински предприятия - “Туристически информационен център” и “Спортни имоти и пазари”, са работили на загуба през 2012 г. Това стана ясно при обсъждането на годишните им финансови отчети на сесията на Общинския съвет на 25 април.

“ВКТВ” приключва 2012 г. със счетоводна загуба в размер на 49 000 лева, след като през 2011 г. е реализирало печалба от 72 000 лева. За 2012 г. фирмата отчита приходи в размер на 1 306 000 лева и загуби от 1 335 000 лева. Съветниците приеха годишния финансов отчет на дружеството, но не приеха отчета на контрольора.
Финансовият резултат за 2012 г. на общинската болница “МБАЛ-Велинград” е загуба от 185 000 лева. Болницата има и текущи задължения в размер на 1 267 000 лева. Годишният финансов отчет не бе приет, след като съветниците от ГЕРБ се въздържаха при гласуването. Избрана бе комисия с участието на съветници, която занапред ще участва при приемането на всички ремонти на дълготрайни материални активи в болницата на стойност над 1000 лева. Председателят на местния парламент Дияна Кехайова за пореден път подчерта, че избраната преди повече от година комисия от общински съветници начело със Сергей Кичиков от ДПС до момента не е излязла с доклад за извършената проверка в общинска болница. Г-жа Кехайова е поискала доклада включително с официално писмо до г-н Кичиков, но резултати от работата на комисията засега не са представени. Дияна Кехайова предложи членовете на Медицинския съвет в общинската болница да подпишат декларации, че не са в конфликт на интереси с частното дружество “Вели Медикус” и информацията да бъде предоставена на Общинския съвет. С процедурни аргументи предложението не бе гласувано и прието. Оказа се, че в Общинския съвет не е дадена и изисканата информация за възнагражденията на управителя и контрольора на “МБАЛ-Велинград”. Управителят д-р Ташев каза, че има правен конфликт и след становище на юристи възнагражденията ще бъдат оповестени.
“Стройком в несъстоятелност” има нетна загуба от 33 000 лева през 2012 г. Дружеството не е действащо предприятие, като задълженията към персонала за заплати остават да “висят”. Годишният финансов отчет бе приет от съоветниците.
Туристическият информационен център отчете за 2012 г. разходи от 73 900 лева и приходи от 22 086 лева. Съветниците не приеха отчета на общинското предприятие. По предложение на Комисията по туризъм бе взето решение “ТИЦ” да представи на следващата сесия икономически анализ и мерки за подобряване на финансовото състояние.
Не бе приет и отчетът за дейността на “Спортни имоти и пазари”. През 2012 г. предприятието, което управлява Пазара, синята зона, Централния минерален плаж и Закрития басейн, Кална и Чепино баня, има приходи от 417 771 лева и разходи от 416 634 лева. На следващата сесия “СИП” също ще трябва да престави анализ и мерки за подобряване на финансовото състояние, както и проучване на възможностите за въвеждане на SMS паркиране в синята зона.
При обсъждането на финансовите резултати на двете общински предприятия Екатерина Каферинова изтъкна, че от тях не може да се търси печалба, тъй като не са търговски дружества и изпълняват редица социални функции на общината. Според Йордан Аршинков щом са на минус, значи дейсността им не е социална, а антисоциална.
Неприемането на част от отчетите няма законови последици, но е оценка на Общинския съвет по отношение работата на общинските фирми.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай