Велинград - online - Коко покорява Родопите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Коко покорява Родопите
Публикувано 2013-05-08 08:14:29 от Темпо

Така определи цветното присъствие на изложбата на художника Константин (Коко) Атанасов в Ракитово велинградският му колега Бранко Монушев. Тръгнал от един пленер в Стрелча, след Велинград К. Атанасов показва своите творби и в камерната зала на читалище “Будилник” в Ракитово, за да създаде “състояние на духовна будност” тук, където Бранко се надява да се открие художествена галерия или най-малкото постоянна експозиция.

Костадин Зяпков, председател на читалището, поздрави художника и заяви, че такива изложби са станала традиция в Ракитово. Той представи Коко като приказлив художник, преподавател в ПУ “Паисий Хилендарски”, човек с фина чувствителност и музикален талант.
Настоящата експозиция от 5 живописни творби, 8 рисунки и 4 шаржа ще бъде в Ракитово около 20 дни. Самият художник каза, че изложбата по време на Великденските празници е начин чрез творбите си да напомни на зрителите за българското - цветово и духовно. Според него “хората са като цветята” и му се иска да им създава радост, затова творбите му са многоцветни, топли и весели.
Той подари на г-н Зяпков шарж, а заедно с присъстващия на откриването режисьор Коста Биков сътвориха “трио от Коцета” и поздравиха публиката с песента “Здравей, как си приятелю”, на китарата - самият художник.
Срещу входа на камерната зала е окачена рисунка на жена. Хубава жена в компанията на китара и плодове. Имах чувството, че музата на Коко - нежна, около нея се носи тиха музика и дъхтят плодове. От двете страни на музата се редят живопис, рисунки, шаржове. Пребладава синьото - като морето, като небето, като очите на жената. Спокойствие и надежда. Аз почувствах това, дано и други го почувстват.
Самият автор сподели, че чрез естетиката на цветовете се противопоставя на агресията, простотията и кича. Той е сигурен, както Достоевски, че красотата ще спаси света. Дано!
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола