Велинград - online - Къде изчезват пътните знаци? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Къде изчезват пътните знаци?
Публикувано 2013-05-08 08:56:06 от Темпо

Десетки са местата във Велинград, където липсват пътни знаци. Причините се свеждат най-често до две. Ако знаците са ламаринени, заминават най-вероятно там, където отиват и отрраднатите метални капаци и решетки от уличните шахти. Ако знаците са пластмасови, стават “жертви” на хулигани, които изпробват върху тях физическата си сили или точността си при хвърляне на камъни. Резултатите и от двете действия са едни и същи - пътните знаци изчезват, както изчезва и значението им, които имат за регулиране на движението.

Липсата на пътни знаци обаче може да предизвика неприятни последици за участниците в движението, защото всеки може да предположи какъв риск има, когато е откраднат или счупен знак “Стоп” например. Проверка на вестника установи, че са останали само метални тръби без пътни знаци на бул. “Съединение”, на ул. “Тошо Стайков”, а на пл. “Македония” в кв. Чепино липсват знаци за кръгово движение около паметника, при положение че и двете улици, идващи от “Клептуза”, са еднопосочни. Водачите на МПС често вършат нарушения, като влизат неправилно в улицаите с еднопосочно движение и и без да спазват предимствата на кръговото движение, което е предпоставка за ПТП.
В община Велинград има Наредба за организацията и безопасността на движението на водачите на пътни превозни средства. Поставянето на пътната маркировка, пътните знаци и пътните светофари, редът и условията за тяхното ползване става по проекти за организация на движението, изработени съгласно издадените от Министерството на регионалното развитие и благоустройството наредби за организация на движение по пътищата. В чл. 14. (1) е посочено, че се забранява умишленото повреждане или отстраняване на пътни знаци, маркировка, светофарни уредби, парапети, стълбчета, улично осветление, настилки на пътните платна, изкуствени неравности по пътя, подлези, надлези, спиркови знаци, навеси за пътници по спирките. Предвидени са и санкции за нарушителите във вид на глоби, но да се хванат и накажат такива хора е почти невъзможно.
Остава обаче изискването в наредбата да се възстановят откраднатите и унищожени пътни знаци, което е ангажимент на общината и на Районното полицейско управление - в частност на КАТ.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай