Велинград - online - Водосвет и фолклорен фестивал за Гергьовден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Водосвет и фолклорен фестивал за Гергьовден
Публикувано 2013-05-08 09:01:35 от Темпо

С водосвет, отслужен от отец Иван от храма “Успение Богородично”, и с “Велик е нашият войник” в изпълнение на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”, започна отбелязването на 6 май във Велинград.
“Денят на Свети Героги Победоносец, който е олицетворение на храбростта на българския войник, ни изпълва с национално самочувствие”, отбеляза в празнично слово заместник-кметът Атанаска Хрисчева.
Пред паметника на загиналите за свободата на Отечеството пред църквата в Лъджене отново прозвучаха заветните думи на Иван Вазов: “Българийо, за тебе те умряха...”. С венци и цветя своя поклон пред храбростта на българския войник изразиха Общинска администрация, Общинският съвет, БСП, Историческият музей, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на ветераните от войните, Партия на българските комунисти “Георги Димитров”, читалище “Отец Пасий 1893” и граждани. Впечатление с отрицателен знак остави отсъствието от официалното честване на мнозина от градските първенци и партийни лидери.
По традиция празникът на Свети Георги продължи в Чепино, където църквата с името на Победоносеца раздаде курбан за здраве. На площада приветствие отправи председателят на читалище “Св.св. Кирил и Методий” Георги Василев, който подчерта, че Гергьовден е празник на Чепино.
Специално на празника бе посветена и програмата “Да съхраним огъня български” на международния фолклорен фестивал “Нестия - Велинград 2013”. За трета поредна година той се организира от Български арт и фолклорен център “Нестия”, община Велинград и Народно читалище “Св. Св. Кирил и Методий 1905”. В него взеха участие ансамбъл “Чепинче”; “Вал Пиран” - словенска фолклорна група; група “Въгленче” от Кишинев, Молдова, които изпълниха български народни песни; танцов състав “Бисерче” от кв. Суходол, София; танцов ансамбъл “Столник” от Елин Пелин и фолклорна формация “Фонтан”. Фолклорните ансамбли представиха програмата си още веднъж - вечерта на 6 май на централния площад “Николай Гяуров” във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай