Велинград - online - Общината и “КИПИ” подписаха договор за саниране за 1.7 млн лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината и “КИПИ” подписаха договор за саниране за 1.7 млн лева
Публикувано 2013-05-08 09:07:30 от Темпо

Кметът Иван Лебанов и шефът на консорциума “КИПИ” ДЗЗД Димитър Хрусафов сложиха подписи под договора за изпълнение на проекта за саниране на 8 учебни сгради в общината. Официалното подписване на договора на стойност 1 667 000 лева (без ДДС) се състоя на 30 март 2013 г.

“Кучетата си лаят, керванът Велинград си върви напред” - така кметът Иван Лебанов коментира нападките във връзка с дългото отлагане на старта на проекта. Той подчерта, че това е един “измъчен проект”, преминал пред многократни обжалвания пред Комисията за защита на конкуренцията и Връховния административен съд, завършили в полза на общината. Проектът, по който ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност в 4 училища и 4 детски градини, има голямо социално значение и принос за образователната система както във Велинград, така и в няколко селища от общината - Драгиново, Пашово, Света Петка и Кръстава. Кметът заяви, че се надява на сериозна работа от страна на фирмата-изпълнител и наесен децата и учениците да влязат в обновени, по-топли и съвременни сгради.
“КИПИ” ДЗЗД е консорциум от фирмите “Вайспрофил”, “Техноенерджи” и “Олдекс”. “Като собственици носим пряка отговорност за спазване на сроковете, качеството и изпълнението на обектите” - ангажиментът бе поет публично от г-н Хрисафов. Той благодари на общината, че е издържала година и половина на обжалванията и е довела процедурата докрай и си пожела да работят в синхрон с възложителя - Оперативна програма “Регионално развитие”, Общинска администрация и директорите на учебните сгради.
Стартът на ремонтните дейности ще бъде даден най-вероятно в началото на месец юли. Инж. Петър Кондев, който е ръководител на проекта, обясни, че първо трябва да се изчака провеждането на обществена поръчка за избор на строителен надзор. Досега заради съдебния спор във ВАС общината не е имала законово право да обяви тази поръчка, тъй като нейната стойност е пряко обвързана със стойността на договора за строителство. От фирмата-изпълнител считат, че ако стартът е през юли, ще се вместят в сроковете за ремонти преди началото на новата учебна година.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води