Велинград - online - Да върнем България на хората 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Да върнем България на хората
Публикувано 2013-05-08 09:15:16 от Темпо

Уважаеми дами и господа,
Скъпи съграждани,
Предстоят ни извънредни избори за Народно събрание. Нашата цел е да бъдем първа политическа сила след тези избори.
Обстановката в страната със служебно правителство, доминирано от ГЕРБ, протести на улицата и все по-влошаващи се социално-икономически условия за живот за абсолютното мнозинство на българите налага спешно партията да направи равносметка на собствената кондиция, анализ на ситуацията и очертаване на целите, които ще преследваме.

Две са опасностите, които могат да изкривят картината на равносметката - да се хлъзнем по плоскостта на анализа на обстановката, без да отчитаме и собственото си съучастие в процесите и без да очертаем пътищата за излизане от тях, от една страна и от друга - да решим, че с оставката на правителството сме сложили край на ерата Бойко Борисов и нещата ще се наредят от само себе си.
Ние сме недоволни от това, което е около нас. Нещо повече - в последно време проблемите надхвърлиха критичната маса и протестите заляха страната. Икономиката е унищожена, народът е обеднял до крайност, държавността е поставена пред заплахата да бъде срината. Системата за национална сигурност е компрометирана. Няколко човека се самозапалиха, нещо ужасно и недопустимо за едно съвременно общество, но още по-страшното е, че доведеният от крайната бедност и липса на надежда до този акт човек още по-лесно може да бъде убеден да се самовзриви. Така вместо да вървим напред и да се изравняваме с останалите страни в ЕС, ние се превръщаме в рисков фактор и за съюзници, и за партньори.
Сред протестиращите повечето са интелигентни хора, които знаят истината за прехода, които помнят и неудачите на правителствата на сини, грабежа, осъществен от Костов, провалите в политиката на НДСВ, свързани преди всичко с енергетиката и те не престават да скандират срещу тях. Никой обаче не помни успехите ни за периода 2005 - 2009 г., а именно над 6-процентния устойчив годишен ръст на БВП, 15 млрд. евроинвестиции, увеличението на пенсии и заплати, стабилната финансова система, дори и в условията на световна криза, бюджетния излишък от над 2 млрд. лева, фискален резерв от 8 млрд. лева, енергийните помощи за над 360 000 семейства, ръста на заплатите в бюджетната сфера и това бе в условията на световна финансова криза, същата тази криза, с която правителството на ГЕРБ се оправда за фалирането на държавата.
Някак си в сянка преминава оценката за управлението на ГЕРБ. Липсва професионалният секторен анализ на всички негови провали и до какво на практика е доведена страната. Мнозинството протестиращи си спомня само за факта, че е имало една тройна коалиция, която единствено си е разпределяла баницата. Парадоксалното в случая е, че всичките искания на протестиращите са в основата си леви или даже крайно леви, 90% от тях съвпадат с тезите на БСП.
ГЕРБ компрометира съдебната система, срина системите за здравеопазване, образование и култура, разори селското стопанство, унищожи малкия и среден бизнес. Превърна страната ни в заложник на чужди интереси.
Ние сме партията, която има и идеите и потенциала да възстанови и държавата, и държавността. Ние трябва ясно да заявим на хората, че ако ни гласуват доверие, ще направим всичко възможно при спазване на върховенството на закона, а именно:
1. Ще възстановим законността, ще се отворим към гражданското общество и ще развием системата на обществен контрол върху действията на институциите.
2. Ще бъдем за повече солидарност в борбата за излизане от икономическата катастрофа, в която ни вкара ГЕРБ и ще преразпределим тежестите от тази катастрофа върху гърба на онези, които се обогатиха от нея. Ще създадем преференциални условия за развитието на малкия и среден бизнес като гарант за създаване на нови работни места и повече постъпления в бюджета на страната.
3. Ще положим максимални усилия за наистина достъпно навсякъде здравеопазване и ще въведем минимален стандарт за напълно безплатна медицинска помощ, насочена към най-бедната и социално уязвима част от населението.
4. Ще гарантираме модерно образование на всички нива.
5. Социалната ни политика ще бъде насочена срещу изолирането на цели обществени групи, стимулиране на раждаемостта и за достоен живот на нашите родители.
Убеден съм, че всеки един от нас трябва, не само като слушател или гласуващ, а като дейна личност, всеки ден, всеки час да работи за превръщането на тези наши послания в действителна политика. Само при това положение ние ще може да погледнем в очите на обществото и да му кажем: БСП е партия на лявата идея, партия на морала в политиката, партия на всеки, за когото социалната справедливост и солидарността са ценни.
Всички, от председателя на партията до нейните редови членове и симпатизанти, сме длъжни да напрегнем сили и се представим колкото се може по-добре на изборите. Разликите между БСП и ГЕРБ са незначителни. Съществува реалната опасност от фалшифициране на изборните резултати. Едно е обаче ние да сме първа политическа сила след изборите, макар и с малка разлика от втората и първи да получим мандат за управление. Съвсем друго е ГЕРБ да са първи. Те ще се коалират с всеки, само и само да останат във властта.
Предстоят ни важни събития - извънредни избори за Народно събрание. От това кого народът ще избере, ще успеем ли да предотвратим фалшифицирането на изборните резултати, как избраните имат намерение да се отчитат пред народа, зависи бъдещето ни. Ние, като национално отговорна партия сме длъжни днес да загърбим всичко, което може да попречи в консолидирането ни. Длъжни сме като един да се изправим в защита на България - социална и справедлива. Бъдещето ни, не само като партия, но и като държава, бъдещето на нашите деца и внуци зависи от това, как ще се подготвим и как ще се явим на тези избори.
Нека на другия ден след изборите да можем да кажем: “Беше трудно, но успяхме. БСП отново е първа политическа сила, ние можем да предложим по-добро бъдеще на Родината си.” Да си пожелаем успех и НАПРЕД!
Георги Янчев, кандидат за народен представител от Коалиция за България, председател на Общински съвет на БСП - Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай