Велинград - online - “Караоке” спечели приятели в Силиври 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Караоке” спечели приятели в Силиври
Публикувано 2013-05-15 08:50:12 от Темпо

От 26 до 29 април 2013 г. деца и родители от Вокална група “Караоке” към НЧ “Отец Паисий 1893” с ръководител Юлиана Ковачева посетиха Истанбул и Силиври. Децата имаха възможността в рамките на 2 дни да се насладят на красотата на града, смесил европейска, азиатска и всякакъв вид култури. Посетиха Синята джамия, църквата “Св. София”, българския метох, Миниатюрк, моста, свързващ европейска и азиатска част, църквата “Св. Стефан”, крайбрежния булевард, Златния рог.

Посещението в град Силиври е първото в междукултурните връзки за двата града, след сключването на споразумението за побратимяване през септември 2012 г. Талантите на вокалната група участваха в концерт, проведен на открита сцена, намираща се на крайбрежния булевард до пристанището. Изпълненията на Лилия Радойчева, Георги Филипов, Кристин Костова, Наташа Златева, Сонай Юсеин и Иванка Средкова завладяха турската публика и бяха дълго аплодирани. Нашите съседи бяха впечатлени от българската култура. Бе извършен превод на песните за по-силно въздействие.
Нощувката и храната бяха изцяло поети от Община Силиври. Изказваме огромната си благодарност на заместник-кметовете на Силиври Явуз Ялджи и Джелил Карез, както и на прекрасната Кадрие Шентюрк, която отговаря за връзки с обществеността!
На следващият ден групата бе приета на официално посещение в кабинета на кмета на Община Силиври Юзган Ашъклар, където и двете страни заявиха, че това няма да е последната им среща. Предстои посещение на техните фестивали и нашите културни тържества. Кметът на Силиври каза: “За миналото нито ние, нито вие имате вина, затова предлагам да градим нашето приятелство от днес нататък в бъдеще!”. Само след няколко часа новината бе отразена в медиите на Община Силиври.
От все сърце благодарим на нашия благодетел Хасан Хаджиев от Велинград, който ни подари прекрасното пътуване с кораб по Босфора за 3 часа. За родители и деца от ВГ “Караоке” това остава един незабравим спомен с много истински преживявания, нови приятелства, усмивки и блясъка на вълните на Мраморно море! Надяваме се скоро пак да се видим с приятелите ни от Турция!
Юлиана Ковачева

Награди от “15 лалета” в Хисаря Веднага след завръщането от Турция, от 1 до 3 май в Хисаря се проведе първото издание на фестивала “15 лалета” под патронажа на общината, РИО - Пловдив, известната българска естрадна изпълнителка Мими Иванова и нейния съпруг - композитора Развигор Попов.
Децата се състезаваха в няколко направления: с песните на Мими и Развигор, с български песни по избор, “Шанс за певците на Хисар“ - общински фестивал в рамките на националния и “Ние и песента”. От ВГ “Караоке” участваха Мария Лекова, Ани Ушева и Кристина Попова. Мими Лекова участва за първа година във фестивали и дебютните й изпълнения са много добри. Сред тежката конкуренция на 58 участника, поощрителни награди спечелиха Ани Ушева и Кристина Попова. Диплом за принос в музикалната педагогика получи и ръководителката Юлиана Ковачева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола