Велинград - online - “Караоке” спечели приятели в Силиври 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Караоке” спечели приятели в Силиври
Публикувано 2013-05-15 08:50:12 от Темпо

От 26 до 29 април 2013 г. деца и родители от Вокална група “Караоке” към НЧ “Отец Паисий 1893” с ръководител Юлиана Ковачева посетиха Истанбул и Силиври. Децата имаха възможността в рамките на 2 дни да се насладят на красотата на града, смесил европейска, азиатска и всякакъв вид култури. Посетиха Синята джамия, църквата “Св. София”, българския метох, Миниатюрк, моста, свързващ европейска и азиатска част, църквата “Св. Стефан”, крайбрежния булевард, Златния рог.

Посещението в град Силиври е първото в междукултурните връзки за двата града, след сключването на споразумението за побратимяване през септември 2012 г. Талантите на вокалната група участваха в концерт, проведен на открита сцена, намираща се на крайбрежния булевард до пристанището. Изпълненията на Лилия Радойчева, Георги Филипов, Кристин Костова, Наташа Златева, Сонай Юсеин и Иванка Средкова завладяха турската публика и бяха дълго аплодирани. Нашите съседи бяха впечатлени от българската култура. Бе извършен превод на песните за по-силно въздействие.
Нощувката и храната бяха изцяло поети от Община Силиври. Изказваме огромната си благодарност на заместник-кметовете на Силиври Явуз Ялджи и Джелил Карез, както и на прекрасната Кадрие Шентюрк, която отговаря за връзки с обществеността!
На следващият ден групата бе приета на официално посещение в кабинета на кмета на Община Силиври Юзган Ашъклар, където и двете страни заявиха, че това няма да е последната им среща. Предстои посещение на техните фестивали и нашите културни тържества. Кметът на Силиври каза: “За миналото нито ние, нито вие имате вина, затова предлагам да градим нашето приятелство от днес нататък в бъдеще!”. Само след няколко часа новината бе отразена в медиите на Община Силиври.
От все сърце благодарим на нашия благодетел Хасан Хаджиев от Велинград, който ни подари прекрасното пътуване с кораб по Босфора за 3 часа. За родители и деца от ВГ “Караоке” това остава един незабравим спомен с много истински преживявания, нови приятелства, усмивки и блясъка на вълните на Мраморно море! Надяваме се скоро пак да се видим с приятелите ни от Турция!
Юлиана Ковачева

Награди от “15 лалета” в Хисаря Веднага след завръщането от Турция, от 1 до 3 май в Хисаря се проведе първото издание на фестивала “15 лалета” под патронажа на общината, РИО - Пловдив, известната българска естрадна изпълнителка Мими Иванова и нейния съпруг - композитора Развигор Попов.
Децата се състезаваха в няколко направления: с песните на Мими и Развигор, с български песни по избор, “Шанс за певците на Хисар“ - общински фестивал в рамките на националния и “Ние и песента”. От ВГ “Караоке” участваха Мария Лекова, Ани Ушева и Кристина Попова. Мими Лекова участва за първа година във фестивали и дебютните й изпълнения са много добри. Сред тежката конкуренция на 58 участника, поощрителни награди спечелиха Ани Ушева и Кристина Попова. Диплом за принос в музикалната педагогика получи и ръководителката Юлиана Ковачева.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води