Велинград - online - Нов “Фолксваген” с подемно устройство ще вози хора с увреждания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов “Фолксваген” с подемно устройство ще вози хора с увреждания
Публикувано 2013-05-15 09:00:56 от Темпо

Дневният център за възрастни хора с увреждания се сдоби с чисто нов автомобил, който е оборудван със специална платформа и ще улесни максимално пътуването на ползвателите на услугите на центъра. На 10 май 2013 г. кметът на Община Велинград Иван Лебанов връчи ключовете на директорката на Дневния център Ели Янева-Зисова на изпълнено с приятни емоции тържество, на което част от възрастните хора пристигнаха с новото превозно средство.

Автомобилът е доставен от спечелилата обществената поръчка фирма “Кънтри ауто” ООД - Ракитово. Той е с марка „Фолксваген” 4х4, произведен 2013 г., с 8+1 места, снабден с подемно устройство за пътници в инвалидни колички и с устройство за закрепяне на инвалидните колички. Стойността е 79 000 лева, като сумата се осигурява от бюджета на Дневния център и бе гласувана от Общинския съвет.
Според г-жа Зисова това е придобивка с изключително значение, тай като най-голямата трудност за хората с увреждания е именно тяхното придвижване от дома до Дневния център. Досега качването и слизането от стария автомобил ставаше с помощта на пригодено стъпало, а занапред всичик удобства са налице и хората ще се чувстват като истински европейци. Допълнителни хубави емоции носят и плановете за пътуване до красивия град Кавала в Гърция на 20 май.
Важен за Дневния център е и фактът, че попада в териториалния обхват на проекта за интегриран план за развитие. Това ще осигури възможност за разширяване на социалната услуга и разработване на проект за изграждане на втори етаж към Центъра, като достъпът до него да става с асансьор, пригоден за хора с увреждания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води