Велинград - online - Учителка от Велинград на фестивала “Наука на сцената” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учителка от Велинград на фестивала “Наука на сцената”
Публикувано 2013-05-15 09:07:49 от Темпо

След отличното представяне и спечелването на първо място в конкурса по “Природни науки и екология” в Севлиево, преподавателката по химия и биология Магдалена Белухова от ПГИТ “Алеко Константинов” получи покана за втори пореден път да участва в европейския фестивал “Наука на сцената”. Тази година домакини на фестивала от 24 до 28 април бяха два града на двата бряга на река Одер - полският град Слубице и германският Франкфурт.

Фестивалът се провежда през две години, като темата е различна.След темите “Земя” и “Вода” тази година темата бе “Огън”, а през 2015 г., когато фестивалът ще се проведе в Лондон, темата ще бъде “Въздух” - гл.учител Магдалена Белухова вече има официална покана за там.
И този път участие във фестивала взеха изявени учители от цяла България в областта на природните науки - биология,химия и физика.Целта е да се научи как да се формира множествен интелект при учениците. Европейският фестивал “Наука на сцената” се наблюдава и подкрепя от световни научни центрове начело с най-големия център по физика - този в Церн, Швейцария. Участието на деветимата учители и тримата ученици от България бе в института “Полониум” и университета “Хумболт”, като всеки представя и показва експерименти от своята област.
За отличното си представяни и полученото признание г-жа Магдалена Белухова благодари за помощта при подготовката на учителите Хавиле Мустафа Кондьова - превела материалите на английски, Венета Папанова, Велина Димова, Дани Николова и Снежана Пухлупкова и на учениците Нели Недкова, Георги А.Ганев, Али Мехмед, Васка Тодорова, Нина Ганчева, Весислава Кирова, Ицо Мастравчиев, Ангел Мацанов, Мариан Узунов, Рангел Рангелов ,Велина Коева, Георги Кръстев, Ани Кафеджиева, Емилия и Еми, Марияна Гинчева. Благодарност и за инж. Цветана Цветанова от печатница “Бостон” за отпечатването на книгата и материалите за участието в европейския фестивал “Наука на сцената”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай