Велинград - online - Денят на победата и на Европа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Денят на победата и на Европа
Публикувано 2013-05-15 09:13:18 от Темпо

Традиционно и при добре познат сценарий бе отбелязан 9 май - ден на победата над фашизма и ден на обединена Европа. В началото пред сградата на общината бяха издигнати знамената на България и ЕС, а после присъстващите се отправиха към паметника на загиналите във войните. Слова за деня на победата прочетоха зам.-кметът Атанаска Хрисчева и Марина Чолакова от сдружение “Славяне”. На паметника венци и цветя поднесоха Общинска администрация – Велинград, Общинският съвет, партиите ГЕРБ, БСП, ПБК “Г. Димитров”, организацията СОСЗР, Историческият музей, сдружения “Славяне”, “Русофили”, читалищата в града и малко на брой граждани.
Повечето хора там бяха със служебни ангажименти, а единици бяха дошли с идеята, наистина да отбележат важността на събитието, станало преди 68 години.Ученици и млади хора липсваха, а случайни минувачи дори и не се спряха да разберат какво се случва. На паметника на Съпротивата също бяха поднесени венци и цветя.
Вечерта на 8 май в салона на читалище “Отец Паисий” се състоя вече станалият традиция концерт за деня на победата, организиран от сдружение “Славяне”. В пълната със зрители зала прозвучаха стихове и песни, които завинаги ще запазят спомена за Великата отечествена война, белязана с подвига, саможертвата и героизма на руския народ. Сред гостите на концерта бяха кметът на общината Иван Лебанов, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова, лидерът на БСП Георги Янчев, представители на местното сдружение “Русофили”, много велинградчани, свързали жизнения и професионалния си път с Русия.
На следващия ден изпълнителите от ВГ “Караоке” с художествен ръководител Юлиана Ковачева също изнесоха празничен концерт, посветен на деня на Европа. В импровизирана сцена се превърна площадката пред читалище “Отец Паисий 1893”. Носителите на много награди от различни конкурси, малките изпълнители от “Караоке Джуниър” и вече порасналите певци и певици от вокалната група показаха своите умения, като изпълниха известни български и чужди песни. Младите таланти получиха и заслужените аплодисменти на привлечената от мелодиите публика.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води