Велинград - online - Започва строителство на център и защитено жилище за деца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започва строителство на център и защитено жилище за деца
Публикувано 2013-05-15 09:16:39 от Темпо

На 10 май 2013 г. в община Велинград се състоя официалното подписване на договор за строителството на две сгради, предназначени за деца от 3 до 18-годишна възраст с увреждания. Кметът Иван Лебанов сложи подпис под договора за строителство заедно с управителя на фирма ДЗЗД “Марица строй” Стоимен Ганчев. Присъстваха и представители на “Агроводинвест” ЕАД - Пловдив, които поемат строителния надзор.

Проектът е финансиран с 1 088 000 лева от Оперативна програма “Регионално развитие”. Ще бъдат построени две специализирани сгради. Първата е център за настаняване от семеен тип, в който ще бъдат създадени условия, близки до семейна среда за 12 деца с увреждания на възраст от 3 до 18 години. Втората сграда е едноетажно “защитено жилище” с капацитет 8 деца и младежи от същата възрастова група, които на място ще получават специализирана помощ. Проектът е част от последователната социална политика на общината, а с неговата реализация във Веулинград ще има пълен спектър от услуги за хора с увреждания, подчерта Иван Лебанов. Стоимен Ганчев пое ангажимент, че ще вложат старание, за да направят двата обекта качествено и в срок и да постигнат общите цели.
Срокът за изпълнение на строителните дейности е 180 дни, така че в края на ноември 2013 г. сградите трябва да са готови, каза ръководителят на проекта Стоянка Кърпачева. В екипа по проекта от страна на общината участват още Г. Николов, М. Николова, В. Деспотски, Д. Шуманова, Чукалов и Н. Стефанова. Проектното предложение е разработено от “Виктралифт”, инвестиционният проект от “ИКА инженеринг”, а документацията от “Ян консултинг сървисиз”. Г-жа Кърпачева заяви, че за всички, които работят по проекта, това е чест и отговорност, защото ще бъде изградена инфраструктура за деца с проблеми и така ще се даде шанс родителите да бъдат по-близо до тях.
Двете сгради ще бъдат построени на общински парцели в района близо до т.нар. Конски пазар във Велинград. Мястото е избрано с оглед близостта до детска градина, здравно заведение, минерална вода, училище и изградена инфраструктура.
След построяването на защитеното жилище и центъра за настаняване от семеен тип предстои внимателно и отговорно да се проведе процедурата по настаняване на децата и младежите, за което ще отговаря Недялка Стефанова. Тя обясни, че става въпрос за деца с увреждания, които години наред се леукват в различни институции и медико-социални домове извън Велинград, а благодарение на двете нови социални услуги ще могат да върнат близо до дома и родителите си.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води