Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.05.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.05.13
Публикувано 2013-05-15 09:25:37 от Темпо

ИСК Община Велинград спечели съдебното дело, заведено от “Еко Титан” с иск за 63 555 лева. Фирмата, която се грижи за чистотата на Велинград, предяви иск за сумата с мотив, че по договор общината й дължи индексиране с официалния процент инфлация за периода 1 април - 31 декември 2011 г. На 8 май т.г. Окръжен съд - Пазарджик отхвърли иска като необоснован и недоказан, тъй като съществува съдебно решение от 2012 г., с което инфлационните клаузи в договора между община Велинград и “Еко Титан” са обявени за нищожни. “Еко Титан” ще трябва да плати на общината 3000 лева за разноски по делото. Решението не подлежи на обжалване.


ПРОКУРОРИ Висшият съдебен съвет обяви конкурси за две свободни длъжности за прокурори в Районна прокуратура - Велинград. За едното място е обявен конкурс след първоначално назначение, а за другото конкурс чрез събеседване.

СЕСИЯ Общинският съвет на Велинград ще заседава на 16 май, четвъртък, от 14 часа. Съветниците трябва да довършат точките от дневния ред на априлската сесия, която провалиха заради липса на кворум.

БАТАК На 17 май (петък) православната църква ще отбележи деня на светите Баташки мъченици. В църквата в Батак ще бъде отслужено богослужение, в което наред с Пловдивския митрополит Николай се очаква да вземе участие и Българският партриарх Неофит. Църковните настоятелства на храмовете във Велинград организират посещение на 17 май в Батак. Пътуването ще е безплатно, а желаещите могат да са запишат при клисарките в трите църкви.

БИБЛИОТЕКАРИ Библиотекарките от Велинград отбелязаха своя професионален празник със скромно тържество. Денят на библиотекаря съвпада с празника на светите братя Кирил и Методий 11 май.

ТЕАТЪР Пазарджишкият драматичен театър “Константин Величков” гостува на сцената на читалище “Васил Левски” във Велинград. На 7 май многобройната публика видя новата постановка на театралите “Мафия и нежни чувства”. В мафиотската комедия, изпълнена с неочаквани обрати и много хумор, участваха телевизионната звезда Красимир Ранков и пазарджишките актьори Тодор Танчев, Илиана Лазарова и Добрин Досев.

МУЗЕЙ За международния ден на музеите 18 май изложбата “Николай Гяуров - великият бас” ще гостува на Археологическия музей в Септември. Исторически музей - Велинград ще отбележи празника с ден на отворените врати и с богата фолклорна програма от 11 часа на 18 май, събота, в двора на музея.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България