Велинград - online - Кой сега пак е номер едно?! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кой сега пак е номер едно?!
Публикувано 2013-05-21 07:49:05 от Темпо

В спорта няма по-силен мотив от това да си номер едно. А когато си номер едно в продължение на десетилетия, мотивацията чупи всички рекорди. Доказателство е ОУ “Христо Ботев” - Велинград, което години наред печели Купата на Велинград в лекоатлетическата щафета на общината. За неговите възпитаници няма по-голяма чест от това да бъдат част от отбора, който триумфира по трасето от Чепино до Каменица и пресича финалната линия като победител.

На 17 май 2013 г. това се случи за 18-ти пореден път. Точност в пресмятането на годините внася преподавателят по физическо възпитание г-н Иван Иванов, припомняйки, че през 1993 и 1995 г. са загубили от СОУ “В. Левски” и ОУ “Н. Рилски”. Тази година ОУ “Христо Ботев” отново е на върха - за огромно и неизразимо удоволствие на своята ентусиазирана публика начело с директорката Марияна Байлова.
В тазгодишното класиране за Купа Велинград на първо място е щафетата на ОУ “Христо Ботев”, на второ СОУ “В. Левски” и на трето ОУ “Н. Рилски”, следвани от СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, СОУ “Методи Драгинов” - Драгиново и СОУ “Христо Смирненски” - Света Петка. За провеждане на традиционната спортна надпревара общината избра деня на спорта 17 май, а заместник-кметът Исмет Бабучи връчи наградите на победителите и благодари за отличната организация по трасето на РПУ - Велинград и медицинския екип.
В еуфорията след победата разговаряме с учителя г-н Иванов, който от години подготвя отбора за щафетата и обяснява така факта, че толкова години все са на върха: “Победите са на децата. Аз се занимавам с тях и тренираме, а освен това е създадена традиция в училището и винаги чакаме състезанието със спортен хъс и нетърпение. Още от началото на годината учениците питат за щафетата и преживяват, ако не попаднат в списъка, когато определям отбора. Идеята за провеждането на щафетата е прекрасна. В нея има 32 поста плюс около 10 резерви - тоест участват поне 40 деца от всяко училище, които спортуват активно.”
Идеята наистина е прекрасна, защото увлича толкова много млади момчета и момичета, които искат и могат да бъдат номер едно.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай